A3 Haber

Mersin’in yeni logosu: ‘İki tantuni, bir ayran parasına yaptırdık’

Mersin’in yeni logosu: ‘İki tantuni, bir ayran parasına yaptırdık’

Mersin’in yeni logosu: ‘İki tantuni, bir ayran parasına yaptırdık’
Kasım 30
16:04 2019

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yeni logosu tartışma yarattı. 2016 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Amerikalı bir şirkete 810 bin liraya yeni logo yaptırması hatırlatılınca Başkan Vahap Seçer, “İki tantuni, bir ayran parasına yaptırdık” dedi.

Mersin’de Büyükşehir Belediyesi’nin yeni logosu tartışma yarattı.

Logo için, “Değişim şarttı” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2016 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ihale sonucu Amerikalı bir şirkete 810 bin liraya yeni logo yaptırması hatırlatılıp yapılan harcama sorulunca, “iki tantuni bir ayran parasına yaptırdık” karşılığını verdi.

Kentte bir süredir devam eden logo tartışması, Büyükşehir’in 2020 bütçesinin belirlendiği Meclis toplantısında da gündeme geldi.

Sonsuzluk işareti

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve 13 ilçe belediyesinin logosunun hepsinin bir kalemden çıkmış gibi olduğunu  anlatan Seçer şunları söyledi:

“Hepsi daire içinde. Büyük bir çoğunluğunda deniz dalgaları, ortada bir güneş, birinde martı var, öbüründe martı çıkmış yelkenli girmiş. Öbüründe yelkenli çıkmış, palmiye ağacı girmiş.  Öbüründe bizim Tarsus beyazı üzümü girmiş, öbüründe Gülnar’ın kara üzümü girmiş. Örneğin ben yeni bir logo çalışması yaparım. Bir daire çizerim. Sanat direktörü değilim ben, bu konuda uzman değilim. Her yaptığım mubahtır. Biraz limon koyarım, biraz Tarsus beyazı girerim, bir taraftan kara üzüm, bir de cezerye,  biraz tantuni koyarım, biraz içli köfte, bu da logo oldu. Herkes bunu istiyor.  Orada illa köfte, tantuni görmek istiyor. Bu eleştirileri yapanlar, okumuyorsunuz bari dinleyin. Dünyada marka kentler var. Bunların logolarına bir bakın, bizim logoya, sunumumuza bakın. Nereden geliyor? Mersin’in ‘M’si, sonsuzluk işaretinden. Değişim, dönüşüm, devinim. Güneşin rengini, denizin mavisini, Toroslar’ın karlarını bir çocuk gözüyle ifade ettiğini ve böyle bir logonun çıktığını.”  

“Faturası iki tantuni, bir ayran…”

Seçer, logo için yapılan harcamayı da şöyle anlattı:

“Bu arkadaşımıza rica ettik, böyle bir çalışma yaptı. ‘Borcumuz ne’ dedik, ‘Mersin’e geliyorum, beni tantuniciye götür’ dedi. Bunun faturası iki tantuni bir ayran arkadaşlar. Yapmayın, ayıp oluyor. Öyle milyon dolar, 270 bin dolar para ödeyen belediyeleri yazın. Beni niye yazıyorsunuz. Benim faturam bu. Bu logo kabul edilir ya da edilmez. Yüce Meclis burada. Size geleceğim, tekrar sunacağım, grup sözcülerimizle konuşacağım, kendilerinin fikrini alacağız, kabul edilirse de nitelikli çoğunluk lazım. Biz bu logoyu kabul edeceğiz. Eğer Meclis kabul etmezse, bizim resmi logomuz şu anda kullandığımız logo.” (ANKA)

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER