A3 Haber

Şule Çet davasında karar açıklandı

Şule Çet davasında karar açıklandı

Şule Çet davasında karar açıklandı
Aralık 04
12:46 2019

Şule Çet’in ölümüne ilişkin davada kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Çağatay Aksu’nun müebbet ve 12 yıl 6 ay hapsine, sanık Berk Akand’ın ise 18 yıl 9 ay hapsine hükmetti. Çet ailesinin avukatı, mahkeme heyeti tarafından ağırlaştırılmış müebbet cezasından indirim yapıldığını belirterek kararı istinafa taşıyacaklarını söyledi.

Ankara’da Mayıs 2018’de bir plazadan düşerek şüpheli şekilde hayatını kaybeden Şule Çet davasında sanıklar Çağatay Aksu ile Berk Akand’ın ‘cinayet’, ‘nitelikli cinsel saldırı’ ve ‘hürriyeti tahdit’ suçlarından yargılandığı davanın altıncı celsesinde karar çıktı.

Mahkeme heyeti, sanıklar ile avukatlarının esasa ilişkin savunmalarını ve son sözlerini dinledikten sonra hükmü açıkladı.

Buna göre, sanıklardan Çağtay Aksu ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapse mahkum edildi. Aksu, ayrıca ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 10 yıl, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 2 yıl 6 ay hapse çarptırıldı.

Sanık Berk Akand’ın ise Aksu’nun işlediği suçlara yardım ettiği kanaatine varan mahkeme, Akand’ı ‘kasten öldürme suçuna yardım’dan 12 yıl 6 ay, ‘nitelikli cinsel saldırı suçuna yardım’dan 5 yıl, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçuna yardım’dan da 1 yıl 3 ay hapse mahkum etti.

Kararı oy çokluğuyla alan mahkeme, sanıkların tutukluluğunun devamını kararlaştırdı.

‘Halk ve sosyal medya baskısı yüzünden tutuklandık’

Öte yandan BBC Türkçe muhabiri Fundanur Öztürk’ün aktardığına göre sanık Aksu, halk ve sosyal medya baskısı yüzünden tutuklanmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Aksu, savunmasında şu ifadeleri kullandı: “Yalan haberlerle halk galeyana getirildi. Buna rağmen ben tecavüz ve öldürmekten yargılanıyorum. Bu kadar delilsiz bir cinayet ve tecavüz gördünüz mü? ‘Delil varsa beni asın’ demiştim. Eğer delil bulabiliyorsanız, asın. Baktılar dosyalarda delil yok, avukatlar ‘Şule iyiydi’ diyen psikoloji raporu aldırlar. Medya ve sosyal medya bu işle çok uğraştı.”

Baba Çet: Acımız bitmedi

Duruşmanın ardından Ankara Adliyesi önünde açıklama yapan Şule Çet’in babası İsmail Çet, bu süreçte yanlarında olan avukatlara, kadın örgütlerine teşekkür etti.

Çet, “Acımız bitmedi. Bir kız evladın acısı bitmez ama ceza aldıkları için su serpilmiş gibi. Hükümetimize ve siyasi partilere yanımızda oldukları için teşekkür ediyoruz. Baba olarak bir kız evladı kaybettim. Başka ana babalar tereddüt etmesin kimse yanmasın” dedi.

Çet ailesinin avukatı: Kararı istinafa taşıyacağız

Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım ise mahkeme heyeti tarafından ağırlaştırılmış müebbet cezasından indirim yapıldığını belirterek kararı istinafa taşıyacaklarını söyledi.

Yıldırım, “Kamuoyu baskısı hukuksuz bir süreçte hukuka gidilmek için yapıldı. Müebbet hapis cezası alanlar aramızda gezdi. Adaletin tecellisi için kamuoyu baskısı oldu” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet, 29 Mayıs 2018’de Ankara’daki bir plazanın 20. katından şüpheli bir şekilde düşerek yaşamını yitirmiş, olayla ilgili Çağatay Aksu ve Berk Akand hakkında ‘cinayet’, ‘nitelikli cinsel saldırı’ ve ‘hürriyeti tahdit’ suçlarından dava açılmıştı.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER