A3 Haber

Fransa’da tansiyon yükseliyor: Polis göstericilere biber gazıyla saldırdı

Fransa’da tansiyon yükseliyor: Polis göstericilere biber gazıyla saldırdı

Fransa’da tansiyon yükseliyor: Polis göstericilere biber gazıyla saldırdı
Aralık 05
18:47 2019

Fransa’nın başkenti Paris’te emeklilik reformu protestoları yer yer şiddete dönüşürken, polis göstericilere biber gazı ile saldırdı.

Fransa’da emeklik yaşı ile düşük maaş arasında tercih yapmaya zorunlu bırakılan milyonlarca polis, havalimanı ve demiryolu çalışanı, hukukçu, sağlık personeli bugün grevde.

Ülke tarihindeki en büyük grevin yaşandığı Fransa’da polis, sokağa çıkan göstericilere müdahalede bulundu. Yerel kaynaklara göre polis, göstericilere karşı sis bombası ve biber gazı kullanıyor.

Gözaltı sayısı: 71

Polis merkezinden saat 03.30’da yapılan açıklamaya göre, 71 kişi gözaltına alındı. Fransa’da yaklaşık 18 bin, Marsilya’da ise 25 bin kişinin gösterilere katıldığı belirtildi.

Emeklilik reformu sendikalar tarafından kabul görmedi

Fransa’nın son yıllardaki en büyük genel grevi Cumhurbaşkanı Macron’un getirmek istediği emeklilik reformunun sendikalar tarafından kabul görmemesi üzerine örgütleniyor. Başta toplu ulaşım, eğitim, hastanelerde acil servisler, barolar ve basın olmak üzere birçok sektörde iş bırakma eylemi var.

Bazı sendikalar Macron’un emeklilik reformunu geri çekene kadar greve devam edeceklerini belirtiyor. Grevle ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Christophe Castaner isyan veya şiddet olayları olduğunda derhal gözaltı yapılması emrini verdiğini bildirdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER