A3 Haber

İki bin 200 yıllık mozaiği, 30 milyon dolara satmak istediler: Üç zanlı tutuklandı

İki bin 200 yıllık mozaiği, 30 milyon dolara satmak istediler: Üç zanlı tutuklandı

İki bin 200 yıllık mozaiği, 30 milyon dolara satmak istediler: Üç zanlı tutuklandı
Aralık 09
16:29 2019

Manisa Saruhanlı’da, kaçak kazıda buldukları iki bin 200 yıllık mozaiği, 30 milyon dolara satmak isteyen beş zanlı, jandarma ekiplerince yakalandı. Mozaiği İstanbul’da yaşayan yabancı iş insanının sekiz milyon dolara satın almak istediği, ancak zanlıların rakamı yeterli bulmayarak 30 milyon dolar istediklerini belirlendi. Zanlılardan üçü tutuklandı.

Saruhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı ve Halitpaşa Karakol Komutanlığı ekipleri, Saruhanlı’nın Alibeyli Mahallesi’ndeki sit alanında kaçak kazı yapıldığı ihbarını aldı.

Harekete geçen ekipler, bölgeye gitti. Kaçak kazı yapılan alanda M.Ö. 200’lü yıllara ve Roma Dönemi’ne ait olduğu değerlendirilen bir mozaik bulundu.

Ekipler, kaçak kazıyı yapan ve akraba oldukları belirlenen beş şüpheliyi gözaltına aldı. Karakoldaki işlemler sonrası adliyeye sevk edilen zanlılardan üçü tutuklandı, ikisi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sekiz milyon doları az buldular

Zanlıların yakalanmasında bir ihbarcının etkili olduğu belirlendi. İhbarcı, mozaiği İstanbul’da yaşayan yabancı bir iş insanının sekiz milyon dolara satın almak istediğini ancak zanlıların rakamı yeterli bulmayıp vazgeçtiğini söyledi. Zanlılar alıcıdan 30 milyon dolar istedi.

İhbarcı ayrıca, zanlıların bölgede kaçak kazı yaparken çektiği görüntüleri de jandarmayla paylaştı. Görüntülerde zanlıların alandaki kazı çalışmaları yer aldı. Zanlıların, alıcıya mozaiği bulduklarını kanıtlamak için günün gazetesini ve alıcıdan gelen parayı eserin üstüne koyup fotoğrafını yabancı iş insanına gönderdiği de belirlendi. Ekipler yabancı iş insanının kim olduğunu araştırıyor. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER