A3 Haber

Barış Atay’ın ‘Diyanet’ eleştirileri AKP’lileri kızdırdı

Barış Atay’ın ‘Diyanet’ eleştirileri AKP’lileri kızdırdı

Aralık 19
20:27 2019

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay, mecliste AKP’ye itibar eleştirisi yaparken, Diyanet İşleri Başkanlığı’na ilişkin sarfettiği sözler Meclis Genel Kurulu’nda tansiyonu yükseltti.

Türkiye İşçi Partisi’nin Meclis’teki iki vekilinden birisi olan Hatay Milletvekili Barış Atay bütçe görüşmelerinde konuştu. Atay, Meclis kürsüsünden hükümetin itibarına ilişkin yaptığı kinayeli konuşma ile AKP’li milletvekillerini kızdırdı. Türkiye’de yaşanan tecavüz olaylarına değinen Atay, Diyanet’in bu konudaki açıklamalarına ilişkin sarfettiği sözler Genel Kurul’da tartışma yarattı.

Atay, konuşmasında Diyanete yüklenirken “Kurslarda, cemaat ve tarikat yurtlarında yaşanan tecavüz olaylarında müftülerin, imamların, hocaların adının geçmesi, erkek çocuklarında 12, kız çocuklarında 9 yaşındadır bluğ çağı, babanın öz kızına şehvet duyması haram değildir diye fetva veren Diyanet’in itibarı zedeleniyor sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü Mersedes’e binen bir başkanı olan kurumun itibarı asla zedelenemez” dedi.

Atay, konuşmasına itiraz eden AKP’li milletvekillerine, “Bana sinirleneceğiniz çok şey var. Hepsine sonunda sinirlenirsiniz” sözleriyle cevap verdi ve konuşmasına devam etti. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Levent Gök ise, “Varsa bir cevabınız, verir grup başkanvekilleriniz” diyerek gerginliği yatıştırdı.

“Adalet Bakanlığı, Ceren Özdemir cinayetinden de etkilenmez”

Ordu’da cezaevi firarisi tarafından katledilen üniversite öğrencisi Ceren Özdemir’in cinayetine ilişkin de konuşan Barış Atay, “Daha önce bir çocuğu öldüren ama yıllar sonra hırsızlık yaptığı için yargılanan, daha sonra ‘iyi hal’den açık cezaevine alınan, oradan ekim ayında firar eden ve firardan sonra yakalanıp tekrar açık cezaevine alınan ve aralıkta tekrar firar eden biri tarafından öldürüldü. Eminim ki milletvekillerinin, belediye başkanlarının, daha on binlerce siyasi tutsağın, anneleri tutuklu diye içeride olan 780 çocuk ve bebeğin, 12-17 yaş arası 8 bin çocuğun itibarını sarstığını düşünmeyen Adalet Bakanlığı, böylesi bir skandaldan da hiç etkilenmeyecektir” dedi.

“Maliye Bakanlığı’nın itibarını ne kurtarır bilmiyorum”

“İtibarın en itibarlı olduğumuzu söylediği alanlardan biri sağlık, 5 yıldızlı otel konforunda şehir hastanelerimiz var” diyerek sözlerinin sonuna gelen Barış Atay “Hepsini gördüm, koca koca binalar. Kolay kolay ulaşamıyorsunuz ama sorun değil. Aylar sonrasına randevu veriliyor ama sıra beklemiyorsunuz. Yalnız o arada ölmemeniz gerekiyor. Küba’da bir dolar olan aşı burada 2 bin 8 dolar… E kolay değil tabii, itibar sonuçta. Bütçe konuşurken Maliye Bakanlığı’na da değinmek lazım ama o bakanlığın itibarını ne kurtarır bilmiyorum, belki siz bulursunuz” dedi ve sözlerini şu şekilde bitirdi:

“Dario Fo’nun bir oyununda bir sözü var: ‘Başımız dik yürüyoruz çünkü boğazımıza kadar **** battık.’ Bu sessizlik sansürdür, o da sizin RTÜK’ünüzün itibarı!” (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER