A3 Haber

Suriye ordusundan İdlib’te kapsamlı harekat: Yüzlerce cihatçı öldürüldü

Suriye ordusundan İdlib’te kapsamlı harekat: Yüzlerce cihatçı öldürüldü

Suriye ordusundan İdlib’te kapsamlı harekat: Yüzlerce cihatçı öldürüldü
Aralık 21
15:29 2019

İdlib’te Maarat el-Numan’ı cihatçılardan geri almak için harekat başlatan Suriye ordusu, bölgedeki pek çok köyü kontrol altına aldı. Operasyonlarda yüzlerce El Kaide üyesi öldürüldü.

A3 Dış Haberler | Suriye ordusu Maarat el-Numan’ı kuşatıp geri almak için İdlib’te başlattığı operasyona devam ediyor.

Maarat el-Numan’ın güney ve doğu eksenlerinden ilerleyen Suriye ordusu aralarında Um Celal, Tel Şeyh, Ebu Habbe, Um Teneh, Sahel, Bureyse, Kureybe, Bernen, Rubaye ve Şaarat el-Aciz’in de bulunduğu pek çok köyü geri aldı.

Yüzlerce cihatçı öldürüldü

Rusya ve Suriye’den yapılan açıklamalara göre Suriye ordusunun operasyonları sırasında yüzlerce El Kaide bağlantılı Hey’et Tahrir’uş Şam üyesi öldürüldü.

Rus general Yuri Borenkov, İdlib’in güneydoğusunda yüzlerce cihatçının Suriye ordusuna karşı saldırı gerçekleştirdiğini, Ensar el-Tevhid ve Hey’et Tahrir’uş Şam’dan 400 cihatçının makineli silah taşıyan araçlarla Suriye ordusuna saldırdığını söyledi.

Borenkov’a göre, El-Tevhid ve HTŞ saldırılarına karşı yapılan önleyici bombardımanlar sonucu çok sayıda cihatçı öldürülürken, Suriye ordusu cihatçıların karşı saldırısını püskürtmeyi başardı.

Cihatçılar birbirlerini suçluyor

Suriye ordusunun cihatçılara karşı operasyonu başarıyla devam ederken cihatçılar arasındaki sızan bir konuşma El Kaide bağlantılı örgütlerin ağır yenilgiden dolayı birbirlerini suçladıklarını gösterdi.

Sızan konuşmada bir cihatçının şunları söyleyerek durumdan şikayet ettiği görülüyor:

“Kardeşim, Hey’et (Tahrir’uş Şam) 300 asker gönderdi demiştin. Kardeşim bu bir yalan. Topraklar kaybedildi. Bir yerleri aldığınızı söylemeyi bırak. Maara’nın (Maarat el Numan) doğu kırsalı kaybedildi. 10 köyü kaybettik. HTŞ 10 köyü kaybetti. Neden? Ne oluyor? Burayı sattınız mı? Sattınız mı? Eğer sattıysanız söyleyin biz de Suriye’yi terk edelim. Bizimle konuşun, burada öldürülüyoruz ve hiçbir destek almıyoruz.”


Bölgede son durum

Suriye ordusunun operasyon gerçekleştirdiği bölgede son durum:

Son iki günde geri alınan yerlerin bir kısmı:

Operasyonun yapıldığı bölge (Türk bayraklı yerler-TSK gözlem noktaları):

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER