A3 Haber

Fahrettin Koca: Çin’den gelen 61 kişide koronavirüs enfeksiyonuna rastlanmadı

Fahrettin Koca: Çin’den gelen 61 kişide koronavirüs enfeksiyonuna rastlanmadı

Fahrettin Koca: Çin’den gelen 61 kişide koronavirüs enfeksiyonuna rastlanmadı
Şubat 07
17:07 2020

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, “Çin’den gelen 61 kişiden 2’inci numuneler alındı. 2’inci numunelerin de negatif olduğu belirlendi. Yani gelen kişilerde koronavirüs enfeksiyonuna rastlanmadı” dedi.

A3 Haber Merkezi- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin’den gelen Türkiye vatandaşlarının sağlık durumlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Koca “Çin’den gelen 61 kişiden 2’inci numuneler alındı. 2’inci numunelerin de negatif olduğu belirlendi. Yani gelen kişilerde koronavirüs enfeksiyonuna rastlanmadı. Çin’den ülkemize gelen Çin vatandaşlarının 14 gün izinli sayılması ve Sağlık Bakanlığı’nın izniyle çalışması hususunu belirttik” ifadelerini kullandı.

Çin’den hayvan ve hayvansal ürünlerin ithalatı durduruldu

Bakan Koca, “Koronavirüs, Çin’in Wuhan kentinde canlı hayvan pazarından yayılarak dünyayı tehdit etmeye başladı. İnsandan insana bulaştığı artık anlaşılmıştır. Hayvanlardan bulaşmasını önlemek adına Çin’den her türlü canlı, cansız hayvan, hayvansal ürünler ve yan ürünlerinin ithalatının geçici olarak durdurulması kararı alındı. İlgili yazımızı Tarım ve Orman Bakanlığına da ilettik. Ayrıca ithalatı durdurulan ürünler arasında kümes hayvanları, deniz ürünleri, yumuşakçalar, hayvansal yağlar ve benzeri ürünler de bulunmakta. Ayrıca Aile, Sosyal ve Çalışma Bakanlığımıza ve Çin Büyükelçiliği’ne de bir resmi yazı gönderdik. Bu yazıda Çin’den ülkemize çalışmaya gelen Çin vatandaşlarının 14 gün süreyle izinli sayılması, iletişim bilgilerinin İl Sağlık Müdürlüklerimize bildirilmesi, belirti ve bulgular açısından takiplerinin yapılması ve Sağlık Bakanlığının izniyle çalışmaya başlaması hususunu da ayrıca belirttik” açıklamasında bulundu.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER