A3 Haber

AKP, taş ocağı kurmak için gözünü yine orman arazisine dikti

AKP, taş ocağı kurmak için gözünü yine orman arazisine dikti

AKP, taş ocağı kurmak için gözünü yine orman arazisine dikti
Şubat 11
11:59 2020

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Malkara’da, orman arazisi üzerinde taş ocağı kurulmak istenmesine isyan etti. Yüceer,“10 yıl bir firmanın kasası dolsun diye bu köylerin ve ormanın 100 yılını çalmayın. Bu talana asla izin vermeyeceğiz“ dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Malkara’da, Kalaycı Mahallesi’nde, orman arazisi üzerinde taş ocağı kurulmak istenmesine isyan etti.

Orman arazisinde, 98 hektarlık alanda patlatmalı bazalt ocağı ve kırma eleme tesisi yapılması için ÇED süreci başlatıldığına dikkat çeken Candan Yüceer yetkililere, “ 10 yıl bir firmanın cebi dolsun diye bu köylerin ve ormanların 100 yılını çalmayanı efendiler” diye seslendi.

Tekirdağ’da doğaya ve yaşam alanlarına yönelik saldırının son ayağı Malkara Kalaycı’da sahnelenmek istendiğini kaydeden Yüceer, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada “Anadolu ve Trakya’nın bereketli toprakları, binlerce yıldır insanlara yurt oldu. Uzak diyarlardan göç aldı buralar. İnsanlar, yerin altındaki zenginlikler için değil yerin üstündeki zenginlikler için bu toprakları seçmişlerdi. Ancak maalesef artık verimli tarım arazilerimiz, ormanlarımız, su kaynaklarımız, doğal yaşam alanlarımız birkaç madenci firmanın çıkarlarına kurban ediliyor. Taş ocaklarıyla, açık madencilik faaliyetleriyle yerin üstündeki zenginlikler, birkaç kişinin cebini doldurmak için yok ediliyor. Bu talancı zihniyetin yeni hedefi Tekirdağ’da Malkara’mızın Kalaycı ve Esendik Mahalleleri” ifadelerine yer verdi.

ÇED süreci derhal durdurulsun

Taş ocağının birkaç kilometre çevresinde bulunan Koca Dere (Kavak Çayı) ile Sırtbey Göleti de projeden etkileneceğinin altını çizen Yüceer, “Çevredeki köylerimizin geçim kaynağı olan ormancılık ve hayvancılık faaliyetlerine büyük zarar verilecek. Yapılacak madenin ekonomik ömrü sadece 10 yıl. 10 yıl bir firmanın kasası dolsun diye, bu köylerin 100 yılını çalmayın efendiler. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı ve Valiliği başlatılan ÇED sürecini derhal durdurup, projeyi iptal etmeye çağırıyorum” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER