A3 Haber

Dört ülkede daha koronavirüs görüldü

Dört ülkede daha koronavirüs görüldü

Dört ülkede daha koronavirüs görüldü
Mart 06
13:25 2020

Çin’den başlayan koronavirüs salgını yayılmaya devam ediyor. Vatikan, Sırbistan, Slovakya ve Kamerun’da koronavirüs vakaları tespit edildi.

Günlerdir Papa Francis’in koronavirüse yakalandığı söylentileriyle boğuşan Vatikan, ilk vakanın görüldüğünü duyurdu. Sağlık hizmetlerindeki bir hastanın koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı belirtildi.

Vatikan Sözcüsü Matteo Bruni, vakanın dün tespit edildiğini ve hemen ardından kliniklerde ayakta tedavi sunan servislerin sterilizasyon nedeniyle kapatıldığını açıkladı. Acil hizmetlerin devam ettiği ve İtalyan yetkililerin bilgilendirildiği de belirtildi.

Çin dışında koronavirüs salgını nedeniyle en fazla ölümün yaşandığı ülkelerden biri olan İtalya’da başkent Roma sınırları içinde bulunan Vatikan, hastalık iddialarıyla çalkalanmıştı.

Sırbistan’da ilk koronavirüs vakası

Sırbistan Sağlık Bakanı Zlatibor Loncar, düzenlediği basın toplantısında, ülkedeki ilk koronavirüs (Kovid-19) vakasının tespit edildiğini, söz konusu kişinin kısa süre önce Macaristan’dan geldiğini söyledi.

Bu arada, iki gün önce ilk Kovid-19 vakasının görüldüğü Slovenya’da ise virüs tespit edilen kişi sayısı 6’ya yükselirken, Hırvatistan’daki vaka sayısı 11’e çıktı.

Diğer bölge ülkelerinden Bosna Hersek’te 2, Kuzey Makedonya’da da 1 kişide virüs tespit edilmişti.

Slovakya’da koronavirüs: Tüm Orta Avrupa’da görülmüş oldu

Slovakya’da, ülkenin ilk koronavirüs vakası tespit edildi. Başbakan Peter Pellegrini, “Bugün 52 yaşındaki bir erkek hastanın enfekte olduğunu doğruladık” dedi. Pellegrini, kimliği açıklanmayan hastanın başkent Bratislava’da tecrit altında olduğunu söyledi.

Hastanın yakın zamanda herhangi bir seyahat yapmadığı ancak oğlunun birkaç hafta önce İtalya’nın Venedik kentinden döndüğü belirtildi. Ancak yetkililer hastanın oğlunun koronavirüs belirtilerini göstermediğini açıkladı. Yetkililer bu vakalar dışında bugün 300 şüpheli kişiye daha test yapıldığını ve hepsinin sonucunun negatif çıktığını da ekledi.

Slovakya, şimdiye kadar Orta Avrupa’da salgından etkilenmeyen tek ülkeydi.

Başbakan Peter Pellegrini de, geçen ay AB zirvesine katıldıktan bir gün sonra koronavirüs şüphesiyle hastanede müşahede altına alınmıştı.

Kamerun’a da sıçradı

Dünyanın birçok yerinde görülmeye başlanan koronavirüs salgını Afrika kıtasında da yayılmaya başladı. Orta Afrika ülkesi Kamerun’da ilk koronavirüs vakasının görüldüğü duyuruldu.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 58 yaşında bir Fransız vatandaşı olduğu ve 24 Şubat’ta başkent Yaounde’ye geldiği belirtilen bir kişide koronavirüsün tespit edildiği belirtildi.

Dün Güney Afrika’nın doğusundaki Kwa-Zulu Natal bölgesinde ülkenin ilk koronavirüs vakasının tespit edildiği açıklanmıştı.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER