A3 Haber

Türkiye’de koronavirüs testi yaptırmak ücretli mi?

Türkiye’de koronavirüs testi yaptırmak ücretli mi?

Türkiye’de koronavirüs testi yaptırmak ücretli mi?
Mart 14
11:18 2020

Türkiye’de vaka sayısının beşe yükseldiği koronavirüs salgınında yurttaşların tedirginliği sürüyor. Kamuyounda koronavirüs testinin ücretine dair tartışmalar yaşanırken Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, testlerin ücretsiz olduğunu açıkladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında Türkiye’deki vaka sayısı beşe yükseldi. Yurttaşların tedirginliği sürerken kamu kurum ve kuruluşları koronavirüse karşı tedbir paketlerini açıkladı. Tüm bu gelişmelerin yanı sıra kamuoyunda koronavirüs testlerinin ücretine dair yeni bir tartışma başladı. ABD’de sigortası olanlara 600, olmayanlara bin 500 dolara mal olan test Türkiye’de ücretsiz yapılıyor.

Hürriyet’te yer alan habere göre, Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, koronavirüs testinin Türkiye’de ücretsiz olduğunu belirtirken, “Türkiye’de bu test ücretli değil. Şimdiye kadar 4 bini aşkın kişiye test yaptı. Bu rakam dünya geneline göre az gibi gelebilir ancak şüpheli vaka sayısına baktığımızda yeterli. Yurtdışı bağlantısı, yüksek ateş ve öksürük gibi belirtileri taşıyanlara yaptığımız için şüpheli vaka sayısı az” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER