A3 Haber

Güncel verilerle koronavirüs raporu: Merak edilen sorulara bilimsel yanıtlar

Güncel verilerle koronavirüs raporu: Merak edilen sorulara bilimsel yanıtlar

Güncel verilerle koronavirüs raporu: Merak edilen sorulara bilimsel yanıtlar
Mart 20
16:08 2020

Bilim ve Aydınlanma Akademisi (BAA) “Güncel ve Bilimsel Verilerle Ynei Koronavirüs Pandemisi” adlı bir rapor yayımladı. Raporda, virüsün mutasyon geçirme yeteneği, bağışıklık yaratma özelliği, bu virüse biyolojik olarak daha dayanıklı bir halk olup olmadığı, tedavisinde gelinen aşama gibi birçok merak edilen konuda yanıtlar veriliyor.

A3 Haber Merkezi | Bilim ve Aydınlanma Akademisi (BAA) geçen Aralık ayında Çin’de başlayan salgının ilk günlerinde iki rapor yayımlayarak konuya ilişkin bilimsel bilgileri paylaşmıştı. 

BAA, bugün üçüncü raporunu yayımladı.

Son raporda, yeni koronavirüsün oluşturduğu hastalık ve bunun yayılması hakkında güncel ve bilimsel veriler sunuluyor. Yeni koronavirüsün mutasyon geçirme yeteneği, bağışıklık yaratma özelliği, bu virüse biyolojik olarak daha dayanıklı bir halk olup olmadığı, tedavisinde gelinen aşama gibi birçok merak edilen konuda yanıtlar veriliyor.

Ayrıca Dünya Sağlık Örgütü’nün bu süreci nasıl yönettiği, pandemi ilan tarihinin gecikip gecikmediği tartışılıyor. Çin’deki salgının yönetimi ve kısa sürede kontrol altına alınmasının nedenleri açılıyor. Türkiye’de sürecin nasıl yönetildiği sorgulanıyor. Salgının tetiklediği iktisadi çöküş ihtimali genel hatlarıyla ele alınıyor.

Raporun tamamına aşağıdaki görsele tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER