A3 Haber

Belarus Devlet Başkanı: Koronavirüsü votka ve sauna ile defedeceğiz

Belarus Devlet Başkanı: Koronavirüsü votka ve sauna ile defedeceğiz

Belarus Devlet Başkanı: Koronavirüsü votka ve sauna ile defedeceğiz
Mart 31
09:55 2020

Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko, koronavirüs salgını nedeniyle ülkedeki aktviteleri iptal etmeyi ve işyerlerini kapatmayı reddediyor. Lukaşenko, son açıklamasında “Votka ve saunanın koronavirüsü defedeceğini” iddia etti.

Euronews’den Sertaç Aktan’ın haberine göre Bearus’taki spor müsabakaları devam ettiği gibi, eğlence yerleri de normal bir şekilde işlemeye devam ediyor. Vatandaşlara votka içme ve bol bol saunaya gitme çağrısı yapan hükümet, halka sadece sosyal mesafe bırakmaları tavsiyesinde bulunuyor.

Devlet Başkanı Lukaşenko da, bizzat geçen Cumartesi bir buz hokeyi maçında oyuncu olarak yer aldı ve sporun en iyi antivirüs olduğunu belirterek, “Ayaklarımız üzerinde ölmek, dizlerimiz üzerinde yaşamaktan iyidir. Siz burada hiç havada uçuşan virüs görüyor musunuz? Ben de görmüyorum çünkü burası buzdolabı gibi” dedi.

9.5 milyon nüfuslu Belarus’ta şimdiye kadar 94 koronavirüs vakası görüldü. 1994’ten bu yana iktidarda olan Lukaşenko, virüs konusunda salgının başlangıcından beri rahat tavırları ile dikkat çekti.

“Günde 50 ml votka için”

Son olarak da vatandaşlarının iş saatleri dışında günde 50 ml votka içmesini ve bunun da tamamen Dünya Sağlık Örgütü tavsiyeleri ile uyumlu olduğunu ileri sürerek bunun yanında zamanında kahvaltı yapmak gerektiğini ekledi.

Lukaşenko, Rusya’da uygulanan önlemleri ise “kitle histerisi ve psikotik” olarak nitelendirdi.

İkinci Dünya Savaşı gazilerinin yürüyüş yaptığı 9 Mayıs kutlamalarının iptal edilmeyeceğini de duyuran Lukaşenko, “Hiçbir şeyi iptal etmiyoruz ve planlanmış olan tüm etkinlikleri gerçekleştireceğiz. Tanrı bizi koronavirüsten korusun” şeklinde konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER