A3 Haber

Erdoğan bir ilahiyatçıyı büyükelçi olarak atadı

Erdoğan bir ilahiyatçıyı büyükelçi olarak atadı

Erdoğan bir ilahiyatçıyı büyükelçi olarak atadı
Nisan 14
08:07 2020

Atama kararları, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. Erdoğan, Senegal Büyükelçiliği’ne imam hatip ve ilahiyat fakültesi mezunu bir ismi atadı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararları ile bazı atamalar gerçekleşti.

Buna göre Senegal nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Prof. Dr. Ahmet Kavas atandı. İmam hatip ve ilahiyat fakültesi mezunu olan, doktorasını da Diyanet Vakfı bursuyla tamamlayan Kavas,  Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi tarafından yayımı tamamlanan İslam Ansiklopedisi’nin madde yazarı olarak tanınıyor.

İstanbul Kent Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Mehmet Necmettin Atsü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında açık bulunan Müfettişliğe Murat Gündoğdu, Adli Tıp Kurumu Üçüncü Adli Tıp İhtisas Kurulu Üroloji üyeliğine ise Uzman Dr. Mehmet Akif Şahin getirildi.

Senegal Büyükelçiliği görevine atanan Ahmet Kavas kimdir?

1964’te Vezirköprü’de doğdu. Merzifon İmam-Hatip Lisesi ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye Diyanet Vakfı bursuyla yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı, aynı yıl Üsküdar’da İslam Araştırmaları Merkezi’nde (İSAM) araştırmacı olarak çalışmaya başladı. 2002’de doçent oldu. 2006’da İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü öğretim üyesi ve bölüm başkanı oldu.  2009’da profesörlük unvanı aldı. Daha sonra İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Siyasi Tarih Anabilim dalına geçti. 2013’te Çad Cumhuriyeti’nin başkenti Encemine’de Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk büyükelçisi olarak göreve başladı. Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi tarafından yayımı tamamlanan İslam Ansiklopedisi için önemli kısmı Afrika hakkında 95 madde yazdı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER