A3 Haber

Trump, koronavirüse karşı hidroksiklorokin kullanmaya başladığını duyurdu

Trump, koronavirüse karşı hidroksiklorokin kullanmaya başladığını duyurdu

Trump, koronavirüse karşı hidroksiklorokin kullanmaya başladığını duyurdu
Mayıs 19
08:08 2020

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüse karşı kullanılmasını önerdiği sıtma ilacı hidroksiklorokini günlük olarak aldığını duyurdu.

Beyaz Saray Başhekimi Sean P. Conley, ABD Başkanı Trump’ın yardımcılarından birinde Kovid-19 tespit edilmesinin ardından, yararlarının risklerinden daha çok olması nedeniyle önlem amaçlı hidroksiklorokin kullanmaya başladığını açıkladı.

Trump’ın son haftalarda hidroksiklorokin kullandığı açıklamasının ABD kamuoyunda gündem olmasının ardından, Beyaz Saray Başhekimi Conley’den yazılı açıklama geldi.

Açıklamada, iki hafta önce Trump’ın yardımcılarından birinde Covid-19 tespit edildiğini anımsatan Conley, Trump’ın günlük olarak test yaptırdığını ve durumunun gayet iyi olduğunu vurguladı.

Conley, “Trump ile hidroksiklorokinin yararları ve zararlarına yönelik yaptığımız çeşitli görüşmelerin ardından, bu ilacı kullanmanın muhtemel yararlarının, risklere daha ağır bastığını gördük” bilgisini paylaştı.

Hidroksiklorokin nedir? 

Plaquenil adı altında satılan hidroksiklorokin, belirli sıtma türlerinin önlenmesi ve tedavisi için kullanılan bir ilaçtır. Madde özellikle klorokine cevap veren sıtma için kullanılır. Diğer kullanımlar arasında romatoid artrit, lupus ve porfiri kutanea tarda tedavisi bulunur. Ağız yoluyla alınır. Ayrıca COVID-19 enfeksiyonları için deneysel bir tedavi olarak kullanılmaktadır.

Hidroksiklorokin 1955 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde tıbbi kullanım için onaylanmıştır. Bir sağlık sisteminde ihtiyaç duyulan en güvenli ve en etkili ilaçlar olan Dünya Sağlık Örgütü’nün Temel İlaçlar Listesi’nde yer alır.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER