A3 Haber

Adli kontrol kararıyla serbest bırakılan kilise saldırganı hakkında yakalama kararı

Adli kontrol kararıyla serbest bırakılan kilise saldırganı hakkında yakalama kararı

Adli kontrol kararıyla serbest bırakılan kilise saldırganı hakkında yakalama kararı
Mayıs 30
16:33 2020

Üsküdar’daki Ermeni Kilisesi’nin haçını söküp kırdığı ve kilisenin önündeki kaldırıma attığı gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra adli kontrol kararıyla serbest bırakılan şüpheli hakkında  tutuklamaya dönük yakalama kararı çıkarıldı

İstanbul Kuzguncuk’taki Surp Krikov Lusavoriç Ermeni Kilisesi’ne yapılan saldırının faili M.S. hakkında savcılığın itirazı üzerine tutuklamaya dönük yakalama kararı çıkartıldı.

Habertürk’te yer alan habere göre, Üsküdar Kuzguncuk Çarşı Caddesi üzerinde bulunan Surp Krikov Lusavoriç Ermeni Kilisesi’nin dış kapısının haçı 22 Mayıs cuma akşamı sökülmüştü. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış, şüpheli M.S. gözaltına alınmıştı.

Savcılık sorgusunun ardından “İbadethanelere ve mezarlıklara zarar verme” suçundan tutuklanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen şüpheli, mahkemede şeker hastası olduğunu, olayı hastalığının etkisiyle yaptığını öne sürerek “Yaptığım eylem nedeniyle çok pişmanım. Bu eylemin altında herhangi bir neden yoktur. Tüm dinlere saygılıyım. Ne Ermenilere ne de Hristiyanlara bir husumetim yoktur” demişti. S.M., mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

Yakalama kararı çıkarıldı

Savcılığın itirazı üzerine M.S. hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kilisenin haçını kıran saldırganın da 24 saatte tespit edilip yakalandığını açıklamıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER