A3 Haber

Rus Büyükelçi Karlov’a suikast davası sürüyor: ‘Serginin suikast için organize edildiği iddiası akıl dışıdır’

Rus Büyükelçi Karlov’a suikast davası sürüyor: ‘Serginin suikast için organize edildiği iddiası akıl dışıdır’

Rus Büyükelçi Karlov’a suikast davası sürüyor: ‘Serginin suikast için organize edildiği iddiası akıl dışıdır’
Haziran 18
14:35 2020

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a yönelik 19 Aralık 2016’da düzenlenen suikastla ilgili yedisi tutuklu 28 sanığının yargılanmasına devam edildi. Sanık Mustafa Timur Özkan, “Serginin suikast için organize edildiği iddiası akıl dışıdır” dedi.

Ankara 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Hüseyin Kötüce, Ramazan Yücel, Vehbi Kürşat Akalın, Şahin Sögüt, Ahmet Kılınçarslan, Hayreddin Aydınbaş ve Salih Yılmaz bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanırken, tutuksuz sanıklar hazır bulundu.

Mahkeme, koronavirüs tedbirleri kapsamında kısıtlamalar nedeniyle savunma hazırlayamayan sanıkların bir sonraki celse savunmalarının alınacağı, bu celse avukatı hazır olan sanıklardan isteyen olursa savunma alınacağı bildirildi. Savcının mütalaasında beratları istenen tutuksuz sanıklardan bazıları mütalaaya katıldıklarını söyledi.

“Sergiyi iki Rus mevkidaşım ile ben yaptım”

Suikastın yapıldığı serginin organizatörü olan tutuksuz sanık Mustafa Timur Özkan, savunmasında hakkında Gülen cemaati üyeliği suçlaması dahi olmadığını belirterek, “Suikastla alakalandırılmam çok saçma. Suikastı kimin yaptırdığını bilmem; ancak sergiyi kimin yaptırdığını biliyorum. Sergiyi iki Rus mevkidaşım ile ben yaptım. İddia edildiği gibi tutuklu sanıklardan Hayreddin Aydınbaş’la sergiyi düzenlerken irtibatım olmadı. Sergi ile suikast arasında bir bağlantı yoktur. Sergi için örgütten talimat aldığımıza dair bir kanıt yoktur. Yine organizasyonun ertelenmesinin Rusya’daki zirve ile bir ilgisi yoktur. Zira sergi erteleme kararı alındığında bu zirvenin yapılması bile söz konusu değildi. Serginin FETÖ/PDY tarafından suikast için organize edildiği iddiası akıl dışıdır. Tarafıma yöneltilen suçlamaları kabul etmiyorum. Beratımı talep ediyorum. ‘Konutu terk etmeme’ adli kontrol şartının başka bir adli kontrole çevrilmesini talep ediyorum” dedi.

Tutuksuz bazı sanıkların da savunmasını alan mahkeme, sanıkların savunma hazırlamak için süre taleplerini kabul ederek duruşmayı erteledi. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER