A3 Haber

Çoklu baroya karşı baro başkanları avukatları nöbete çağırdı: #SavunmaAnkaraya

Çoklu baroya karşı baro başkanları avukatları nöbete çağırdı: #SavunmaAnkaraya

Çoklu baroya karşı baro başkanları avukatları nöbete çağırdı: #SavunmaAnkaraya
Temmuz 09
12:32 2020

Mecliste görüşülen “çoklu baro” teklifine karşı avukatları Ankara’ya çağıran baro başkanları, “Yasa teklifi Meclis’te görüşüldüğü süre boyunca nöbette olacağız” dedi. Baro başkanlarının

A3 Haber Merkezi- AKP ve MHP’nin hazırladığı çoklu baro teklifi olarak adlandırılan “Avukatlık Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik” öngören teklifin ilk iki maddesi Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi. Bunun üzerine baro başkanları, yasa teklifine karşı avukatları Ankara’ya davet etti. Sosyal medya hesaplarında #SavunmaAnkaraya hashtagıyla birlikte çağrı metnini paylaşan onlarca baro başkanı, yasa teklifinin Meclis’te görüşmeleri sürdükçe Ankara’da nöbette olacaklarını belirtti.

Baro başkanlarının çağrı metni şu şekilde: “Avukatlık Yasasında değişiklik öngören yasa teklifi 80 Baronun itirazına rağmen Adalet Komisyonu’nda kabul edilmiş ve TBMM Genel Kurulu’na sevk edilerek görüşülmeye başlanmıştır. Biz baro başkanları bu teklife karşı sesimizi ve itirazlarımızı dile getirmek için yasa teklifi Meclis’te görüşüldüğü süre boyunca Ankara’da nöbette olacağız. Siz meslektaşlarımızı da sesimize ses, gücümüze güç katmak üzere, bugünden itibaren görüşmeler teklife ilişkin görüşmelere sona erinceye kadar yanımızda olmaya Ankara’ya davet ediyoruz.

Savunma Direniyor: Ankara’da avukatlara polis saldırısı

Baro başkanlarının başlattığı “Savunma Nöbeti”ne katılmak için Kuğulu Park’a girmek isteyen Ankara Barosu’na bağlı avukatlara polis saldırdı.

Baro başkanlarının ‘Savunma Nöbeti’ devam ediyor

Baro başkanları Meclis’te görüşüldüğü sürece Savunma Nöbeti’nin devam edeceğini açıklamışlardı. Ayrıca baro başkanlarının Savunma Nöbeti‘ni sürdürdüğü Kuğulu Park’a avukatlar alınmıyor. Park çevresi barikatlarla kapatılırken, Tunalı Hilmi Caddesi’nde dar bir alanda sıkışan avukatların bekleyişi sürüyor.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER