A3 Haber

Van Gölü’nde ölü sayısı artıyor: İşte son durum

Van Gölü’nde ölü sayısı artıyor: İşte son durum

Van Gölü’nde ölü sayısı artıyor: İşte son durum
Temmuz 10
11:12 2020

Van’da, 27 Haziran’da 60’a yakın mülteciyi taşıyan ve batan balıkçı teknesini arama çalışmalarında altı sığınmacının daha cansız bedenine ulaşıldı.

A3 Haber Merkezi- Van’da yeri tespit edilen tekne ile ilgili yapılan arama çalışmasında altı sığınmacının daha cansız bedenine ulaşıldı. Ölü sayısı 19’a yükseldi.

Van’ın Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç Mahallesi’nden Van Gölü’ne açılan ve bir daha haber alınamayan teknenin bulunabilmesi için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Van Valiliği, 8 Temmuz’da yaptığı duyuruda, “Van Gölü’nde batan teknenin yeri tespit edilmiştir. Tekne ve cenazelerin çıkartılması için gerekli çalışmalara başlanılmıştır” denilmişti. Teknenin 107 metre derinlikte olduğu açıklanmıştı.

Van Valiliği’nde dün yapılan değerlendirme toplantısında, cansız bedenlerin ROV cihazıyla çıkarılmasına karar verildi. Cihazla yapılan çalışmada, bugün altı kişinin daha cesedine ulaşıldı. Cansız bedenler, ROV cihazıyla çıkarılırken, faciada ölü sayısı 19’e yükseldi. Aynı noktada sabah saatlerinde başlatılan çalışmalar sürdürülüyor.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER