A3 Haber

İstanbul Barosu Başkanı: Yasa AYM duvarına çarpacak, AYM önünde nöbetimize devam edeceğiz

İstanbul Barosu Başkanı: Yasa AYM duvarına çarpacak, AYM önünde nöbetimize devam edeceğiz

İstanbul Barosu Başkanı: Yasa AYM duvarına çarpacak, AYM önünde nöbetimize devam edeceğiz
Temmuz 12
10:21 2020

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu önceki gece Meclisten geçen “Çoklu baro” yasasınına ilişkin “Yasa AYM duvarına çarpacak, nöbetimizi AYM önünde sürdüreceğiz” dedi.

A3 Haber Merkezi- AKP’nin hazırladığı ‘çoklu baro’ düzenlemesi baro başkanlarının itirazlarına rağmen MHP’nin de oylarıyla önceki gece Meclis’ten geçerek yasalaştı. İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Meclis’ten geçen ‘çoklu baro’ düzenlemesinin Anayasa Mahkemesi sürecinin olduğuna da dikkat çekerek, “Yasa, AYM duvarına çarpacak; AYM önünde de nöbetimize devam edeceğiz ” dedi.

Durakoğlu, “İşin başından itibaren oyalanma taktiğine sürüklenmek istendiğimize tanık olduk. Bunu anladığımız andan itibaren tavrımızı açıkça ortaya koyduk. 80 baronun, 80’inin birden siyasal görüş farklılıklarına rağmen bu kadar önemli bir mesleki konuda bir araya gelmesi ve eylem kararı alması çok önemli. 80 baro yürümese de yürüyenler onlar adına da yürüdü” diye konuştu.

“Adaletsiz bir karar geleceğe taşınamaz”

Cumhuriyet’ten Sena Yaşar’ın haberine göre Durakoğlu, “Bu tasarıyı geri çekin, biz her şeyi sizinle oturup müzakere ederiz’ dedik, buna rağmen bir adım atılmadı. Bizim için de eylemsellik dışında bir çözüm kalmadı. Eylem sürecinde ise Ankara’ya yürüdüğümüzde, yürüdükten sonra Ankara’ya sokulmadığımızda, TBMM’ye giremediğimizde, Kuğulu Park’ta oturduğumuz süre boyunca meslektaşlarımızla dayanışmamız engellendiğinde, hatta basının haber alma özgürlüğü kısıtlanarak parka sokulmadığı evrelerin tamamında; gösterdiğimiz direnişe Türk halkının çok ihtiyacı olduğunu fark ettik. Yurttaşların nöbetimiz boyunca süren ilgisi, bir dirence ihtiyaç olduğunu gösterdi. Gittiğimiz her yerde halktan izole edildik” dedi.

Durakoğlu, “TBMM’nin yasama yetkisine saygılıyız. Yasa geçti ama yapılan yasanın yanlışlığını anlatmaya devam edeceğiz. Önümüzde Anayasa Mahkemesi (AYM) süreci var. Yasa, AYM duvarına çarpacak. Bu evreyi de mücadele ile geçireceğiz. AYM önünde de nöbetimize devam edeceğiz. Adaletsiz bir karar geleceğe taşınamaz” diye konuştu.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER