A3 Haber

Beştepe’ye yürümek isteyen 15 Temmuz “gazilerine” polis engeli: Bizi sokağa çağıranlar saraya çağırmıyor

Beştepe’ye yürümek isteyen 15 Temmuz “gazilerine” polis engeli: Bizi sokağa çağıranlar saraya çağırmıyor

Temmuz 15
12:52 2020

Beştepe’deki “15 Temmuz Anıtı”na gitmek isteyen “15 Temmuz gazilerine” polis müdahale etti. Polis “gazilerin” anıta gitmesini engelledi. “Gaziler” Türk Bayrağı açarak oturma eylemi yaptı. Polis gazetecilerin de çekim yapmasına engel olmak isterken, “gaziler” basın mensuplarının çekim yapmasını engelleyen polislere tepki gösterdi.

Anma törenlerine davet edilmeyen “gaziler”, kendi programlarını düzenledi. “Gaziler”, sabah Karşıyaka Mezarlığı’ndaki “15 Temmuz şehitliğini” ziyaret ettikten sonra, Beştepe’deki “15 Temmuz Şehitleri Anıtı”na geldiler.

“Gaziler” burada polis engeli ile karşılaştı. “Gazilerin” anıta gitmesini engellemeye çalışan güvenlik güçlerine çok sayıda gazi tepki gösterdi.

Türk bayrağı açarak anıta ilerlemek isteyen “gazilere” güvenlik güçleri izin vermeyince zaman zaman gerginlik yaşandı.

Güvenlik güçleri o anları görüntüleyen gazetecilere de engel olmak istedi. “Gaziler”, güvenlik güçlerine müdahale ederek, “Gazeteciler bu görüntüleri çekecek. Engel olamazsınız” sözleriyle tepki gösterdiler.

15 Temmuz Gazisi Ufuk Yeğin ” Karşılarına geçip ‘Haklarımızı ver sayın Cumhurbaşkanı’ diyeceğimizi çok iyi biliyorlar. O nedenle bizi engelliyorlar” dedi.

KRT’ye konuşan 15 Temmuz “gazisi”, “Bizi sokağa çağıranlar saraya çağırmıyor””diyerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER