A3 Haber

Eğitim- Sen’den ‘Öğretmenler rahata alıştı, gitmeden maaş alıyorlar’ diyen Özel Okullar Derneği Başkanı’na tepki

Eğitim- Sen’den ‘Öğretmenler rahata alıştı, gitmeden maaş alıyorlar’ diyen Özel Okullar Derneği Başkanı’na tepki

Eğitim- Sen’den ‘Öğretmenler rahata alıştı, gitmeden maaş alıyorlar’ diyen Özel Okullar Derneği Başkanı’na tepki
Ağustos 06
18:10 2020

Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dal’ın koronavirüs sürecinde okulların açılmasını eleştiren sendikalara yönelik “İşe gitmeden maaşlarını alıyorlar. Sanırım rahata da alıştılar” sözlerine yanıt geldi. Türk Eğitim- Sen Genel Başkanı Talip Geylan ve Eğitim- Sen yazılı açıklama yaparak Dal’a tepki gösterirken, Geylan “Salgını boş verin, Bilim Kurulu’nun tavsiyelerini değil Nurullah Dal gibi düşünenlerin ‘Ticari kaygılarını dikkate alın’ demesini mi bekliyordu?” diye sordu.

Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dal’ın sendikalara yönelik sözlerine Türk Eğitim- Sen tepki gösterdi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan yaptığı yazılı açıklamayla, Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dal’a yanıt verdi. Dal’ın “Dünyanın her yerinde okulların açılması birinci gündemken burada tek muhalefet var, o da öğretmen sendikaları. İşe gitmeden maaşlarını alıyorlar. Sanırım rahata da alıştılar” sözlerine tepki gösteren Geylan, “Salgını boş verin, Bilim Kurulu’nun tavsiyelerini değil Nurullah Dal gibi düşünenlerin ‘Ticari kaygılarını dikkate alın’ demesini mi bekliyordu?” ifadelerine yer verdi.

Dal’ın öğretmenleri ‘tezgahtar’ olarak gördüğüne dikkat çeken Geylen, “Bir özel okul sahibi olarak öğretmenlerimize bu şekilde yaklaşan kimse okulu bir eğitim yuvası olarak değil bir ticarethane, öğretmenleri de irfan ordusu olarak değil dükkanındaki tezgahtar olarak görüyordur” dedi.

Eğitim Sen de yaptığı yazılı açıklamayla Dal’ın sözlerine yanıt verdi: “Öğretmenleri çalışmadan para kazanmak istemekle, sendikaları da suyu bulandırmakla suçlayan bu zihniyetin önceliği çocukların üstün yarar veya toplumsal fayda değil elde edeceği kazançtır.”

“MEB ses çıkarmalı”

“En ağır koşullar altında çalışan, ülkenin her köşesinde fedakârca görev yapan öğretmenleri çalışmadan para kazanmak isteyen bir kesim olarak gösteren bu açıklamanın derhal düzeltilmesi gerekmektedir. Hiç kimse öğretmenlere dönük bu şekilde suçlayıcı ifadeler kullanamaz. Milli Eğitim Bakanı başta olmak üzere, tüm MEB bürokrasisini bu haddini aşan açıklamaya karşı ses çıkarmaya davet ediyoruz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER