A3 Haber

İddianame hazırlandı: Tarikat lideri çocuğa cinsel istismarı örtmek için aileye üç kez para teklif etmiş

İddianame hazırlandı: Tarikat lideri çocuğa cinsel istismarı örtmek için aileye üç kez para teklif etmiş

İddianame hazırlandı: Tarikat lideri çocuğa cinsel istismarı örtmek için aileye üç kez para teklif etmiş
Eylül 09
10:15 2020

Sakarya Akyazı’da 12 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunan Uşşaki tarikatı lideri Eyüp Fatih’ın olayın üzerini örtmek için çocuğun ailesine defalarca para teklif ettiği iddianamede yer aldı.

A3 Haber Merkezi-Çocuğa cinsel istismardan hakkında soruşturma açılan Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah takma adlı 58 yaşındaki Eyüp Fatih Şağban, jandarma ve savcılıkta kabul ettiği telefon kayıtlarını mahkemede inkar etti.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye’nin gündemine oturan çocuğa cinsel istismar uygulayan tarikat lideri Eyüp Fatih Şağban’la ilgili soruşturmayı geçen hafta tamamladı. İddianamenin detayları açıklandı.

Üzerini örtmek için para teklifi

Hürriyet gazetesinden Musa Kesler’in haberine göre İstismara uğrayan çocuğun annesinin ifadesine yer verilen ifadede; çocuğun yaşananları annesine anlatmasının ardından istismarda bulunan Eyüp Fatih Şağban’ın çocuğun annesine olayın üzerini örtmek için para teklif ettiği belirtildi: “Kızım, şüpheli ile arasında geçen olayları anlattı. 27 Ağustos’ta Şağban’ı telefonla aradım. Kızımın anlattıklarının doğru olup olmadığını sordum. Bunun üzerine benden bunları kimseye anlatmamamı istedi. Kızımdan ve benden gerekirse özür dileyebileceğini, cezası neyse ödemeye razı olduğunu söyledi. Ben de şikâyetçi oldum.

Kızın babası F.A. ise jandarmadaki ifadesinde şunları söyledi: “27 Ağustos’ta Şağban beni aradı. ‘Küçük çocuğun ile küçük bir hata işledik’ dedi. Ben de ‘Nasıl bir hata’ diye sordum. O da ‘Telafisi var elbette’ dedi. Eve giderek eşim ile görüştüm. Konunun detaylarını öğrendim. Tekrar aradım. Olayın büyütülmemesini isteyerek, 70 bin lira vermeyi teklif etti ve konunun kapatılmasını istedi.

Önce kabul etti, sonra inkar etti

Eyüp Fatih Şağban ise gözaltına alındıktan sonra ilk ifadesini jandarmada verdi. Şağban jandarmada, “27 Ağustos’ta annesi beni aradı. Y.’nin (istismara uğrayan çocuk) durumunun kötü olduğunu, pedagoga götüreceğini söyledi. Kısa süre sonra çocuğun halası beni aradı. Çocuğu özel hastanelerde pedagoga tedavi ettireceğini söyledi ve masrafları için 10 bin lira istedi” dedi.

Jandarma ve savcılık ifadelerinde Eyüp Fatih Şağban’a mağdurun babası F.A. ile yaptığı, medyaya da yansıyan telefon görüşmeleri soruldu. Şağban konuşmaları kabul etti. Tutuklanması istemiyle sevk edildiği hakimlikte ise hem konuşmaları hem de cinsel istismar iddialarını reddetti. İfadesinde, “Aile benden para sızdırmaya çalışıyor, bana nikâhlamamı teklif ettiler. Ben de ‘Bu kız daha ufak, 18’ine gelsin düşünürüz’ dedim. Ama bu cümleyi neden kullandım bilmiyorum” diyen Eyüp Fatih Şağban, telefon konuşmalarını da reddetti.

“Yapma etme, ocağınıza düştüm”

İddianamede mağdur çocuğun halası A.C.’nin de ifadesi yer adlı. A.C. yaşananları, “Olayı 26 Ağustos’ta çocuğun annesi beni arayınca öğrendim. Şağban’ı aradım. Önce inkâr etti. Sonra ‘Masum bir hata işlemiş olabiliriz’ dedi. Savcılığa gideceğim dedim. Bunun üzerine ‘Yapma etme, ocağınıza düştüm, başka bir yolu da vardır’ diyerek 10 bin lira teklif etti” diye anlattı.

İddianamenin sonuç bölümünde savcı, ses kayıtları ve diğer delillerin müşteki anne ve babanın beyanlarını doğrular nitelikte olduğunu belirtti. Mağdur çocuğun beyanlarının ‘hayatın olağan akışına uygun’ olduğunu vurgulayan savcı, halanın beyanlarının da ailenin anlatımlarıyla uyumlu olduğunu belirtti.

Savcı, Uzman Adli Görüşmeci’nin çocuğun beyanlarıyla ilgili olarak “Çocuğun anlatımları kronolojik sıraya göre değil, dağınık bir görünüm sergiliyor. Ancak ifadenin bütününe bakıldığında çocuğun istismara maruz kaldığına dair detaylar var. Bu beyanlar çevresel detaylarla destekleniyor, ifade bu haliyle güvenlidir, bu bağlamda çocuğun beyanlarına itibar edilebilir” şeklindeki görüşünü de alıntılayarak sanığın cezalandırılmasını istedi. İddianame kabul edildikten sonra ilk duruşma günü de belli oldu. Şağban 13 Kasım’da ilk kez hakim karşısına çıkacak.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER