A3 Haber

Bilanço ağırlaşıyor, arama kurtarma çalışmaları sürüyor: Deprem bölgesinden dakika dakika gelişmeler…

Bilanço ağırlaşıyor, arama kurtarma çalışmaları sürüyor: Deprem bölgesinden dakika dakika gelişmeler…

Bilanço ağırlaşıyor, arama kurtarma çalışmaları sürüyor: Deprem bölgesinden dakika dakika gelişmeler…
Kasım 02
07:45 2020

Merkez üssü Ege Denizi’nin İzmir Seferihisar açıkları olan 6.6 büyüklüğünde depremin ardından üçüncü güne girildi. İzmir’in Bayraklı ilçesinde arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Depremde yaşamını yitirenlerin sayısı 91’e yükselirken 994 kişinin yaralandığı bildirildi. İzmir’de arama ve kurtarma çalışmaları yürütülen 17 binadan 12’sinde çalışmalar tamamlanırken beş  binada çalışmaların devam ettiği bildirildi.

İşte İzmir’deki deprem bölgesinden dakika dakika gelişmeler…

15.50 –İzmir depreminde yaşamını yitirenlerin sayısı 91’e yükseldi

14.58 – İzmir’in Seferihisar açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

13.42 – AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremde 85 kişinin yaşamını yitirdiğini, toplam 994 kişinin yaralandığını açıkladı.

10:.38 –  İzmir’deki depremde yaşamını yitirenlerin sayısının 83’e yükseldiğini bildiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, “Acil, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 58’e ulaştı. Az hasarlı 397 bina, orta hasarlı 66 binamız var” dedi.

08.27 – Bayraklı’da Doğanlar Apartmanı’nın enkazı altında kalan 3 yaşındaki Elif Perinçek, 65 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı. Elif Perinçek’in annesi ve ikiz ablaları da depremden 23 saat sonra enkazdan yaralı kurtarılmıştı. Elif Perinçek’in annesi Seher Dereli Perinçek ile 10 yaşındaki ikiz ablaları Elzem ve Elif Perinçek de yaklaşık 23 saat sonra enkazdan yaralı olarak kurtarılmıştı. Ağabeyi 7 yaşındaki Umut ise enkazda yaşamını yitirmişti.

05.50 – Rızabey apartmanının enkazında bir erkeğin cansız bedeni çıkarıldı. İzmir’de deprem faciasında yıkılan Bayraklı ilçesindeki Rızabey apartmanının enkazında devam eden arama kurtarma çalışmalarında saat 05.00 sıralarında bir erkek cesedine ulaşıldı. Ekiplerin yaptığı çalışmalar sonucunda, cenaze moloz yığınının altından çıkartıldı. Yapılan kontrolde, ölen kişinin Ekrem Özgür Duman olduğu tespit edildi. Bölgede arama kurtarma faaliyetleri aralıksız devam ediyor

03.30 –  Emrah Apartmanı enkazında mucize kurtuluş yaşandı. Arama kurtarma ekipleri 58 saat sonra 14 yaşındaki İdil Şirin’i enkazdan yaralı olarak kurtardı. Çocuk hastanede tedaviye alındı. İki kişinin daha aynı binanın enkazında olduğu öğrenildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER