A3 Haber

CHP’li Böke’den “adalet reformu” yorumu: 18 yıldır iktidarda değillermiş gibi konuşuyorlar

CHP’li Böke’den “adalet reformu” yorumu: 18 yıldır iktidarda değillermiş gibi konuşuyorlar

CHP’li Böke’den “adalet reformu” yorumu: 18 yıldır iktidarda değillermiş gibi konuşuyorlar
Kasım 15
11:53 2020

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “adalet reformu” açıklamasına, “18 yıldır iktidarda olanların şimdi sanki yeni iktidar olmuş gibi kalkınma hamlesinden, adalet reformundan bahsediyor olması siyasetten ve toplum gerçeğinden ne kadar koptuklarını gösteriyor” diye tepki gösterdi.

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adalet Bakanı Gül’ün yargıya ilişkin peş peşe “reform” açıklamalarını değerlendirdi.

Erdoğan’ın yargı sistemi konusunda yeni adımlar atılacağı şeklindeki açıklamalarının ardından Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de “Yargı, birilerinin dediğine değil; dosyaya, vicdanına, hukuka, Anayasa’ya bakar” açıklamasında bulunmuştu.

Geçtiğimiz gün de Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), ‘her ne kadar rutin bir uygulama’ açıklaması yapıldıysa da, iş insanı Osman Kavala hakkında verilen tutuklama kararlarına imza atan hakim ve savcıların listesini istemesi, ‘yargıda yeni adımlar atılmaya başlandı mı?’ sorusunu gündeme getirdi.

“Türkiye’deki bu sıkışmışlığı ancak yeni bir iktidar atlatabilir”

CHP Ekonomi Masası, Ekonomi Otobüsü ile başlattıkları Türkiye gezisinin Hatay ayağında ANKA’ya değerlendirmelerde bulunan Böke, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında MHP’lilerin şikayeti üzerine hazırlanan fezlekeyi de eleştirdi. Böke, şunları söyledi:

“Siyasi özgürlükleri ortadan kaldırmış olan iktidar, herkesi suçlu gösteriyor. Milletin adına, milletin derdini anlatan sayın Genel Başkanı bile suçlu gören bir anlayışın Türkiye’ye ne hukuk ne de demokrasi getirmesi mümkün değil. 18 yıldır iktidarda değilmiş gibi konuşan iktidarın bu fezlekelerle ortaya koyduğu anlayış zaten Türkiye’nin nasıl bir siyasi özgürlük ortamından uzaklaştığını, nasıl bir demokrasi yıkımıyla karşı karşıya olduğunu gösteriyor. 18 yıldır iktidarda olanların şimdi sanki yeni iktidar olmuş gibi kalkınma hamlesinden, adalet reformundan bahsediyor olması, bana sorarsanız siyasetten ve toplum gerçeğinden ne kadar koptuklarını gösteriyor. Biraz da muhalefeti takip ettiklerini gösteriyor. Türkiye’deki bu sıkışmışlığı ancak yeni bir iktidar atlatabilir. Biz bu iktidar iddiasını ortaya koymaya devam ediyor ve bu nedenle de bütün Türkiye’yi dolaşmaya devam ediyoruz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER