A3 Haber

Twitter, nefret söylemi kurallarını genişletiyor

Twitter, nefret söylemi kurallarını genişletiyor

Twitter, nefret söylemi kurallarını genişletiyor
Aralık 03
14:04 2020

Sosyal paylaşım platformu Twitter, nefret söylemini yasaklayan politikasını ‘insanları ırk, etnik köken ya da ulus temelinde dışlayan’ paylaşımları içerecek şekilde genişlettiğini açıkladı.

Twitter’dan dün yapılan açıklamada, nefret söylemini karşı yasaklama politikasını genişlettiğini belirterek, insanları ırk, etnik köken ve ulusal köken temelinde dışlayan dili yasakladıklarını duyuruldu.

Twitter sözcüsü, şirketin başından beri güncellenmiş kurallarla tutarlı olduğundan emin olduktan sonra politikasına zaten yeni kategoriyi eklemeyi planladığını açıkladı.

Twitter’a nefret söylemini azaltmak için baskı yapan koalisyon içinde yer alan insan hakları grubu Color of Change (Değişimin Rengi), yıllarca süren baskıların ardından yapılan değişikliği ‘Temel bir kabul’ olarak nitelendirdi.

Ancak Color Of Change Başkan Yardımcısı Arisha Hatch, grubun, şiddet içeren ve insanlık dışı söylemlere karşı yaptığı tüm uyarılara rağmen geçen kasım ayında düzenlenen seçimden önce politikasını değiştirmediği için Twitter’ı eleştirdi.

Şeffaflık ve denetim eleştirisi

Hatch ayrıca, platformumun içerik moderatörlerinin nasıl eğitildiği ve politikasını ihlal eden paylaşımları tespit eden yapay zekanın etkinliği konusunda şeffaf olmadığını da vurguladı.

Politikasını uygulama konusunda lekeli bir geçmişe sahip ve kurallarını aşırı sağcı kullanıcılara uygulayan şirkete bu kuralları uygulatmak için çalışak bir firma aradıklarını belirten Hatch, “Şirketin bunları takip edeceğinin somut kanıtı yok, bu duyuru da çok az ve çok geç kalınmış ve büyüyen bir Halkla ilişkiler çalışmasına girecek” diye konuştu.

Geçen yıl insanların dinlerine ya da mensup oldukları kastlara göre dışlayan konuşmaları yasaklayan şirket, mart ayında da bu listeyi güncelleyerek, yaş, engellilik ve hastalık durumunu da bu kategoriye eklemişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER