A3 Haber

Kapalı olması gereken saunada yangın: Sekiz yaralı

Kapalı olması gereken saunada yangın: Sekiz yaralı

Kapalı olması gereken saunada yangın: Sekiz yaralı
Aralık 11
07:52 2020

İstanbul Tuzla’da bir site içerisindeki kapalı olması gereken saunada çıkan yangında sekiz kişi yaralandı, çok sayıda kişi dumandan etkilendi. Sitede paniğe neden olan yangın nedeniyle yüzlerce site sakini sokağa döküldü.

Yangın saat 01.00 sıralarında Evliya Çelebi Mahallesi Mimarbaşı Sokak’ta bulunan bir sitedeki saunada meydana geldi. Üç blok ve yaklaşık 300 daireden oluşan sitenin bodrum katındaki saunada henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yükselen dumanların bütün siteyi kaplaması paniğe neden oldu. Sitede yaşayan yüzlerce kişi, sokağa döküldü. Ancak çok sayıda site sakini de evlerinde mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri bir yandan yangına müdahale ederken bir yandan da sitede mahsur kalan vatandaşları merdiven yardımıyla kurtardı. Yangında, dumandan etkilenen çok sayıda kişiye sağlık ekipleri ilk yardım uyguladı.

Sekiz kişi yaralandı

Yangın nedeniyle sekiz kişi yaralanırken, yaralılar ilk müdahaleleri sonrası ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Ayrıca site sakinlerinin sokağa çıkması sırasında yaşanan arbedede bir kişinin kapıya sıkışan parmağı koptu. Yaralı vatandaş, ambulansla hastaneye kaldırılırken, kopan parmak ise itfaiye ekiplerince bulunarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Buz torbasına konulan parmak dikilmek üzere ambulans ile hastaneye yetiştirildi.

Kapalı olması gereken saunada eğlenmişler

Öte yandan koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında kapalı olması gereken saunada toplanan bir grubun saunayı çalıştırarak içeride eğlendiği iddia edildi. Çalışmasından bir müddet sonra saunada çıkan yangın nedeniyle yükselen dumanlar, kısa sürede bütün siteyi kapladı. Görgü tanıkları, saunayı kullanan şahısların yangın çıkmasının hemen ardından sitenin arka kapısından kaçtıklarını ileri sürdü.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER