A3 Haber

HDP’den logosunu değiştiren ATV hakkında suç duyurusu ve RTÜK’e şikayet

HDP’den logosunu değiştiren ATV hakkında suç duyurusu ve RTÜK’e şikayet

HDP’den logosunu değiştiren ATV hakkında suç duyurusu ve RTÜK’e şikayet
Aralık 15
17:41 2020

HDP Grup Başkanvekilleri, ATV’nin HDP’nin ambleminde yer alan yıldızlar ve yaprakların yerine mermi ve el bombası kullanmasına ilişkin RTÜK’e başvurdu ve suç duyurusunda bulundu.

A3 Haber Merkezi |  HDP’den yapılan açıklamada ATV isimli yayın kuruluşunun, 12 Aralık 2020 tarihli ana haber bülteninde yer alan “Kapatma Tartışması” başlıklı haberde HDP amblemini değiştirerek kullandığı, amblemdeki yapraklar ve yıldızlar yerine el bombaları ve mermiler yerleştirildiği ve sanki parti kapatılmış gibi bir izlenim verilerek logonun üzerine kapatma mührü yerleştirildiği belirtildi.

“ATV nefret suçu işlemiştir”

Açıklamada “HDP’nin amblemi, gövdesi iki adet mor elden oluşan, yeşil yapraklar ile çeşitli yıldızlar olan ve toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir ağaç tasviridir. Genel seçimlerde 6 milyon oy alan, Türkiye’nin üçüncü büyük partisi HDP’nin logosunu şiddet/ölüm materyalleriyle tasvir etmek bir yayıncılık faaliyeti olamaz. Kuruluş bu yayınıyla HDP’yi ve seçmenlerini açıkça hedef göstermiş, yayıncılık adı altında nefret suçu işlemiştir” denildi.

Açıklamada Grup Başkan Vekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç’un, ilgili kuruluşun bu yayınına ilişkin RTÜK’e başvurduğu, gerekli yaptırımların uygulanmasını talep ettiği belirtilerek, ATV hakkında suç duyurusunda da bulunulduğu bildirildi.

Saruhan Oluç: İktidarın, bir ailenin tetikçisi

Yaşananları değerlendiren HDP Grup Başkan Vekili Saruhan Oluç, “ATV bir medya kuruluşu olsaydı basın etiği açısından değerlendirmek gerekirdi ama bu kanallar iktidarın, bir ailenin tetikçisidir” derken MHP Genel Başkanı Yalçın’ın HDP’ye dönük “haşere” kavramı kullanılmasını “toplu katliam çağrısı” olarak niteledi. Oluç, kapatılma tartışmaları için de “Dükkan mı kapatıyorsunuz. 20 milyon insan adalet ve barış için gene mücadele eder” dedi.

Oluç, HDP’ye dönük saldırıların asıl amacının HDP’yi demokratik zeminden tasfiye etmek olduğunu vurgulayarak “MHP Genel Başkanı’nın ‘HDP kapatılsın’ tweetleri, Doğçu Perinçek’in sürdürdüğü çalışmanın bir parçasıdır. Kendilerinin demokrasi, hukuk ve adalete ilgisi yoktur. HDP’yi bir dükkan zannetmektedirler. Kapısına kilit vurunca kapatılsın… Bugün yargı önünüzde kapata da bilirsiniz. Ama sonuçta 20 milyon insanı bu ülkeden gönderemeyeceğinize göre, bu insanlar barış, hukuk, adalet, mücadelelerini vereceklerdir” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı’nın kullandığı “haşere” ifadesi için de Oluç, “Toptan öldürmek lazım dediği soykırım çağrısıdır. Türkiye’nin partiler tarihinde ilk defa bir siyasi partinin başkan yardımcısı toplu katliam- soykırım çağrısı yapmıştır. Bu Türkiye’de demokrasi açısından nasıl zararlı bir tutum içinde olduğunun göstergesidir” dedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER