A3 Haber

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Hukukun askıda olduğu ülkede ekmek de askıda olur

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Hukukun askıda olduğu ülkede ekmek de askıda olur

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Hukukun askıda olduğu ülkede ekmek de askıda olur
Aralık 25
16:51 2020

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Hukukun ve Anayasa’nın askıda olduğu ülkede, güven olmaz, yatırım olmaz, iş olmaz. Hukukun askıda olduğu ülkede, ekmek de askıda olur” dedi.

A3 Haber Merkezi | CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AİHM’in eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki “derhal tahliye” kararına ilişkin “AİHM bizim mahkemelerimizin yerine geçecek karar veremez” sözlerinin anlamını Öztrak, “Anayasa’yı rafa kaldırmak, anayasayı tağyir, tebdil ve ilga etmek, 1954’den bu yana akıp, giden bir ırmağın yönünü değiştirmek” olarak açıkladı.

“Hukuk reformundan AİHM kararını tanımamaya”

CHP’li Öztrak, şöyle konuştu: “Daha önce üç defa ayrı ayrı, AİHM’e başvuran Saray’ın kibirlisi, bugün AİHM kararını tanımadığını söylüyor. Bu, Anayasa’yı rafa kaldırmaktır. Anayasayı tağyir, tebdil ve ilga etmektir. 1954’den bu yana akıp, giden bir ırmağın yönünü değiştirmektir. Türkiye, 1954’de Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ni imzalayarak, taraf oldu mu? Oldu. 1987’de AİHM’e bireysel başvuruyu kabul etti mi? Etti. Bununla da yetinmeyip 2004 yılında, ‘Usulüne uygun uygulamaya konan, temel hak ve özgürlüklere ilişkin uluslararası antlaşmalar iç hukuktan üstündür’ hükmünü Anayasa’nın 90. maddesine hep beraber eklemedik mi? Artık bir karar verin Sayın Erdoğan. Bir taraftan ‘hukuk reformu’, diğer taraftan ‘yüzünü Avrupa’ya dönme’ laflarını ederken, AİHM kararını tanımadığınızı söylerseniz, size kargalar bile gülmez. Hukukun ve Anayasa’nın askıda olduğu ülkede, güven olmaz, yatırım olmaz, iş olmaz. Hukukun askıda olduğu ülkede, ekmek de askıda olur. Ucube saray rejimi sebep; temel hak ve hürriyetlerin tehdit altında olması sonuçtur.”

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER