A3 Haber

Depremden ders çıkarmadılar: “Dere yatağı” olan bölgenin imarı TOKİ için “konut” olarak değiştirildi

Depremden ders çıkarmadılar: “Dere yatağı” olan bölgenin imarı TOKİ için “konut” olarak değiştirildi

Depremden ders çıkarmadılar: “Dere yatağı” olan bölgenin imarı TOKİ için “konut” olarak değiştirildi
Ocak 26
09:28 2021

Çevre İl Müdürlüğü yayımladığı imar planı değişikliği raporuyla İzmir’de meydana gelene şiddetli depremden ders çıkarılmadığını açıkça ortaya kondu. TOKİ’nin Ödemiş Gölcük’te yapacağı konutlar için 1/5000 ve 1/1000 ölçekli planlarda “dere ve dere yatağı” olan bölgenin imarı “konut” olarak değiştirildi.

TOKİ’nin Ödemiş’ Gölcük’te yapacağı konutlar için 1/5000 ve 1/1000 ölçekli planlarda “dere ve dere yatağı” olan bölgenin imarı “konut” olarak değiştirildi. Zeytinlik Deresi’nin yatağı ve çevresindeki 26 hektarlık alanda 468 adet konut, bir ticaret merkezi, bir cami ve çevre düzenlemesi yapılacak. 25 Ocak’ta askıya çıkarılacak söz konusu imar plan değişikliklerinin 23 Şubat 2021 tarihine kadar askıda kalacağı belirtildi.

Çevre İl Müdürlüğü’nün yayımladığı imar plan değişikliği raporunda, “Plan değişikliğine konu alanlar; İzmir İli Ödemiş İlçesi Zeytinlik Mahallesi TOKİ mülkiyeti/tasarrufundaki parsellere ilişkin nazım imar planı kapsamında kapsamında kısmen dere, kısmen dere koruma alanı, kısmen park, kısmen konut alanı kısmen konut alanı, kısmen teknik altyapı ve kısmen de yol alanında kalmaktadır” ifadeleri yer aldı. Nazım imar planı değişikliğine konu edilen alanda, 2 nolu dere yatağından etkilenen alanda kalan konut alanlarının büyüklüğünün yaklaşık 1.75 hektar olduğu belirtildi.

DSİ itiraz etti

Raporda ayrıca söz konusu planlara DSİ’nin itiraz ettiği belirtilerek şu bilgiler verildi: “Zeytinlik Deresi’nin bulunduğu alana ilişkin, DSİ 2. Bölge Müdürlüğü görüşü doğrultusunda dere alanı ve çevresinde bulunan fonksiyon alanlarında değişiklik yapılmıştır. Kurum görüşünde ekinde verilen dere kesitine ilişkin belirlenen özellikler doğrultusunda Zeytinlik Deresi’nin geçtiği alan 15 metre genişliğinde dere alanı olarak planlamış, bunun yanı sıra derenin bakım ve temizliğinin sağlanması için dere alanına bitişik 6 metrelik servis yolu oluşturulmuştur.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER