A3 Haber

Boğaziçi direnişi: “Kayyum rektör” protestosuna iki tutuklama!

Boğaziçi direnişi: “Kayyum rektör” protestosuna iki tutuklama!

Boğaziçi direnişi: “Kayyum rektör” protestosuna iki tutuklama!
Şubat 05
07:48 2021

Kadıköy’de düzenlenen gösterilerde gözaltına alınan 23 kişiden ikisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. 21 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Kararın açıklanmasının ardından polis adliye koridorunda avukatlara saldırdı.

Boğaziçi Üniversitesi’ne Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına karşı 2 Şubat’ta Kadıköy’de düzenlenen protesto gösterisinde gözaltına alınan 23 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne sevk edilmişti.

Savcılıktaki işlemleri tamamlanan 10 kişi, “Kanuna Aykırı Toplantı ve Yürüyüşlere Silahsız Katılarak İhtara Rağmen Kendiliğinden Dağılmama” suçundan tutuklama talebiyle, 13 kişi ise adli kontrol istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ndeki ifade işlemleri tamamlanan Anıl Akyüz ve Şilan Delipalta, “görevi yaptırmamak için direnme” gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mahkeme, 21 kişi hakkında ise imza atma, ev hapsi ve yurt dışına çıkma yasağı şeklinde değişen adli kontrol tedbirleri uyguladı.

“Baş eğmeyeceğiz”

Hakkında tutuklama kararı verilen Anıl Akyüz ve Şilan Delipalta avukatları aracılığıyla mesaj gönderdi. Akyüz “Hiçbir zaman biz başımızı eğmedik, yüzümüzü eğmedik. Bundan sonrasında da hem içeride, hem dışarıda baş eğmeyeceğiz. Mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi. Şilan Delipalta ise şöyle konuştu: “İki kişi tutuklandık. Bu memleketi ve üniversiteyi susturma çabasıdır. Herşey boşa. Memleketi de üniversiteyi de bizleri de susturamayacaklar. Herkese selamlar.”

61 kişinin gözaltı süresi uzatıldı

Öte yandan Kadıköy’de Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek için dün düzenlenen eylemde gözaltına alınan 61 kişinin gözaltı süreleri uzatıldı. Çağdaş Hukukçular Derneği’nin (ÇHD) Twitter’dan paylaştığı bilgiye göre gözaltına alınanların tümü Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor.

ÇHD, Vatan Emniyet’te bekleyen avukatlara gözaltı süresinin uzatılacağı bilgisi verildiğini aktardı. Gözaltına alınan 18 yaş altı dört kişi hakkında da savcılığın ‘mevcutlu ifade’ talimatı verdiği ve bugün Anadolu adliyesine çıkartılacakları bilgisi iletildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER