A3 Haber

AP üyesinden “Navalnıy” tepkisi: Burada konu insan hakları değil, askeri-endüstriyel kompleksin milyonları

AP üyesinden “Navalnıy” tepkisi: Burada konu insan hakları değil, askeri-endüstriyel kompleksin milyonları

AP üyesinden “Navalnıy” tepkisi: Burada konu insan hakları değil, askeri-endüstriyel kompleksin milyonları
Şubat 12
11:54 2021

Avrupa Parlamentosu Üyesi Clare Daly, Avrupa Birliği’nin Aleksey Navalnıy konusundaki tutumuna tepki göstererek “Burada konu insan hakları değil Rusya’ya karşı jeopolitik gündem, bunu askeri-endüstriyel kompleksin milyonlarını gerekçelendirmek için bir düşmana ihtiyaç duyması besliyor” dedi.

A3 Dış Haberler | İrlandalı Avrupa Parlamentosu Üyesi Clare Daly, Avrupa Birliği’nin Rusya’da tutuklanan Aleksey Navalnıy ile ilgili tutumuna tepki gösterdi.

Konunun “insan hakları” değil AB silah endüstrisinin ihtiyaçlarını olduğunu vurgulayan Daly, şunları ifade etti:

“Buradaki amansız Rusofobiyi dinliyorum. İnsanlar neden Rusya “AB’yle iletişime girmenin anlamsız olduğunu” söylediğinde şaşırıyor? Ben de birilerinin haklarını korumak konusunda herkes kadar istekliyim. Buna Navalnıy da dahil. Ancak onun hakkında dürüst olalım. O belki ancak yüzde 4 desteğe sahip olan göçmen karşıtı amansız bir ırkçı. Milyonlarca kişinin yaşadığı kentlerde yüz binleri toplayabiliyor. Buna kitlesel hareket demek güç ve o Rusya dışında herhangi bir yerde tutuklanmış olsaydı onu konuşuyor olmazdık.

Bu sırada Julian Assange ABD savaş suçlarını ifşa ettiği için neredeyse 10 yıldır tutuklu. Onun adını anamıyoruz.

Yarın Pablo Hasel, Katalan bir rapçi, sözleri nedeniyle hapse gidiyor. İspanya’ya yaptırım çağrısı nerede?

Yarın Batı Virginia’dan 62 yaşındaki Clare Grady şiddet içermeyen Trident karşıtı Plowshares eylemlerindeki rolü nedeniyle hapse gidiyor. ABD ile bağları koparma çağrısı nerede?

Ya da bu kentte geçtiğimiz haftaki eylemlerde gözaltına alınan yüzlerce kişiye tepki nerede? Hiçbir yerde, çünkü burada konu insan hakları değil. Burada konu Rusya’ya karşı jeopolitik gündem, askeri-endüstriyel kompleks tarafından besleniyor çünkü milyonlarını gerekçelendirmek için bir düşmana ihtiyaç duyuyoyorlar. Evet Rusya’ya gitmekte haklısınız ancak savaşa değil diyaloğa başvurmalıyız.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER