A3 Haber

İzmir’de kadın cinayeti: Tartışma bahanesiyle eşini öldürdü

İzmir’de kadın cinayeti: Tartışma bahanesiyle eşini öldürdü

İzmir’de kadın cinayeti: Tartışma bahanesiyle eşini öldürdü
Mart 13
21:20 2021

İzmir’de üç çocuk annesi Hüsna Temurtaş, tartıştığı eşi Hüseyin Temurtaş, tarafından tabancayla vurularak öldürüldü.

A3 Haber Merkezi | İzmir’in Bornova ilçesine bağlı Ümit Mahallesi 7312 Sokak’ta bulunan bir apartmanın üçüncü katındaki dairede saat 16.00 sıralarında, iddiaya göre, Hüseyin ile Hüsna Temurtaş  çifti, henüz bilinmeyen nedenle tartışmaya başladı.

Tartışma bahanesiyle 34 yaşındaki Hüseyin Temurtaş, belinden çıkardığı tabancayla eşine ateş açtı. Yaralanan 30 yaşındaki Hüsna Temurtaş yere yığılırken, Hüseyin Temurtaş ise kiralık olduğu öğrenilen otomobille kaçtı. Ağır yaralanan Hüsna Temurtaş, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Bornova Türkan Özilhan Hastanesi’ne kaldırıldı. Hüsna Temurtaş, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. Genç kadının cenazesi, savcının incelemesinin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

Üç çocukları bulunan çiftin sık sık tartışıp, kavga ettikleri, bir süre önce Hüsna Temurtaş’ın babasının evine gittiği, ardından da tekrar eşinin yanına döndüğü belirtildi. Şüpheli Hüseyin Temurtaş’ın suç kaydının da olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, bir süre sonra Hüseyin Temurtaş’ın kaçtığı kiralık arabayı park halinde buldu. Cinayet zanlısı Hüseyin Temurtaş’ın yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Yakalandı

İzmir’in Bornova ilçesinde, karısını kurşun yağmuruna tutarak öldüren ve ardından olay yerinden kaçan şüpheli, polis ekiplerinin çalışmaları sonucunda yakalandı.

Şüpheli Hüseyin Temurtaş kiralık bir araç ile olay yerinden ayrıldıktan sonra aracını park edip yaya olarak kaçmaya devam etmişti. Akşam saatlerinde polis ekiplerince yapılan araştırmalar neticesinde olayın şüphelisi Hüseyin Temurtaş, Bornova ilçesinde yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Şubat ayında 27 kadın erkekler tarafından öldürüldü

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri, şubat ayı kadın cinayetleri raporunu açıkladı. Rapora göre, 28 günde 27 kadın öldürüldü, 12 kadın şüpheli şekilde yaşamını yitirdi. 5 Mart 2020’den bugüne kadar ise 303 kadın öldürüldü, 181 kadının ölümü ise şüpheli.

2020’de 300 kadın öldürüldü 171 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun 2020 yılı raporuna göre, 300 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 171 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER