A3 Haber

Valilik açıkladı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu retweet’ledi: Alkol satışı 81 ilde yasak

Valilik açıkladı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu retweet’ledi: Alkol satışı 81 ilde yasak

Valilik açıkladı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu retweet’ledi: Alkol satışı 81 ilde yasak
Nisan 30
16:20 2021

Kütahya Valiliği’nce tam kapanma döneminde içki satışı yasağına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Kısıtlama günlerinde marketlerde alkol satışı kısıtlaması tüm 81 ilde olduğu gibi ilimizde de uygulanmaya devam etmektedir. Ayrıca yine tekel büfelerinin faaliyetleri de kısıtlama süresince sınırlandırılmıştır. Belirtilen sınırlandırmalara aykırı hareket edenler hakkında adli ve idari işlemler uygulanacaktır” denildi.

Kütahya Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın-yayın organlarında, kentte faaliyet gösteren marketlerde içki satışına izin verildiği yönünde haberlerin yer aldığı belirtildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kütahya Valiliği’nin alkol satışına ilişkin resmî açıklamasını sosyal medya hesabından ‘retweet’ledi. Valilik açıklamasında marketlerdeki alkol satışının 81 ilde olduğu gibi Kütahya’da yasak olduğu, tekel bayilerinin faaliyetlerinin de tam kapanma süresince sınırlandırıldığı belirtiliyor.

Ülke genelinde 17 Mayıs’a kadar sürecek sokağa çıkma kısıtlamasının 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00 itibarıyla başladığı hatırlatılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Bu kapsamda İl Hıfzıssıhha Kurulunun 08.12.2020 tarihinde almış olduğu karar uyarınca bu tarihten itibaren kısıtlama günlerinde marketlerde alkol satışı kısıtlaması tüm 81 ilde olduğu gibi ilimizde de uygulanmaya devam etmektedir. Ayrıca yine haberde bahsedilen tekel büfelerinin faaliyetleri de İçişleri Bakanlığımız tarafından yayımlanan genelgede belirtilen istisna kapsamında olmadığından yine 81 ilde olduğu gibi il Hıfzıssıhha Kurulumuzun almış olduğu karar gereğince kısıtlama süresince sınırlandırılmıştır. Belirtilen sınırlandırmalara aykırı hareket edenler hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun ilgili maddelerince adli ve idari işlemler uygulanacaktır.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER