A3 Haber

İsrail saldırıları ve Filistinli grupların yanıtı sürüyor: İşte bölgede son durum…

İsrail saldırıları ve Filistinli grupların yanıtı sürüyor: İşte bölgede son durum…

İsrail saldırıları ve Filistinli grupların yanıtı sürüyor: İşte bölgede son durum…
Mayıs 15
08:29 2021

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırıları gece boyunca sürdü. Gazze’deki Filistinli grupların İsrail topraklarına yönelik roket saldırıları da devam ederken İsrail ordusu, ülkenin kuzeyine üç roket atıldığını ve herhangi bir hasar oluşmadığını duyurdu.

İsrail’in Doğu Kudüs’teki Şeyh Cerrah mahallesindeki adımlarını takiben hafta başında Gazze Şeridi’nden İsrail topraklarına düzenlenen roket saldırıları ve İsrail’e ait savaş uçaklarının bölgeye yönelik hava saldırıları sürüyor. İsrail ordusu, Suriye’den İsrail’in kuzeyine üç roket atıldığını ve herhangi bir hasar oluşmadığını duyurdu.

Bununla birlikte Al Jazeera kanalının aktardığına göre Gazze’nin batısındaki Şati mülteci kampına düzenlenen hava saldırısı nedeniyle 5’i çocuk olmak üzere 7 kişi hayatını kaybetti.

Devamında ise İsrail’in Aşdod ve Berşeba kentleri, Filistinli gruplar tarafından roketlerle hedef alındı.

Sputnik’in derlediği son gelişmeler şöyle:

Filistinli gruplar: Gazze’nin güneyindeki askeri karakollara roket saldırıları düzenledik

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi’nin (FDKC) askeri kanadı Ulusal Direniş Tugayları, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin güneyindeki Kerem Ebu Salim ve Sufa’da yer alan askeri karakollarına roket saldırısı düzenlediklerini duyurdu.

Yafa’da Arap bir ailenin evine molotoflu saldırı: İki çocuk yaralandı

İsrail’in Yafa kentinde bağlı El Ecemi mahallesinde Arap bir aileye ait eve molotof kokteyliyle saldırı düzenlendiği ve çıkan yangında 2 çocuğun yaralandığı bildirildi.

UNICEF: Son dört günde 34 Filistinli, iki İsrailli çocuk hayatını kaybetti

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’nun (UNICEF) Orta Doğu ve Kuzey Afrika Sözcüsü Juliette Touma, Sputnik’e yaptığı açıklamada, son 4 günde Gazze Şeridi’nde 34 çocuğun ve İsrail kentlerindeki şiddet olaylarında da 2 İsrailli çocuğun hayatını kaybettiği bilgisini verdi.

Touma, “UNICEF’in edindiği bilgilere göre, Gazze Şeridi’nde 10 Mayıs’tan bu yana 34 çocuk öldürüldü. Yani, yalnızca son 4 günde öldürülen 34 Filistinli çocuk var ve bu çok büyük bir sayı. İsrail’de de ölen 2 çocuk var” ifadelerini kullandı.

Filistin Başbakanı Iştiyye, BM’den İsrail’in saldırılarını durdurması için harekete geçmesini istedi

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Birleşmiş Milletler’i (BM) İsrail’in Gazze Şeridi, Batı Şeria ve Kudüs’te devam eden saldırılarını derhal durdurması için ivedilikle harekete geçmeye çağırdı.

Iştiyye, Filistin resmi ajansı WAFA’de yer alan açıklamasında, ‘Batı Şeria’da işgal güçleri tarafından işlenen kanlı katliamların yanı sıra yerleşimcilerin 1948 topraklarında Filistin halkı aleyhinde gerçekleştirdiği ırkçı saldırıları’ kınadı.

Filistin Başbakanı, Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın talimatı doğrultusunda bu suçların Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne taşınacağını belirtti.

BM’den İsrail’in Gazze Şeridi, Batı Şeria ve Kudüs’te devam eden saldırılarını derhal durdurması için ivedilikle harekete geçmesini isteyen Iştiyye, Orta Doğu Dörtlüsü’ne (Rusya, ABD, BM ve Avrupa Birliği) de işgalin sona ermesi ve başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulması sonucuna ulaştıracak ciddi bir siyasi yolun açılması çağrısında bulundu.

İsrail ordusu: Gazze’de 200’den fazla insan Hamas’ın roketleri nedeniyle elektriksiz kaldı

İsrail ordusunun Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Hamas’ın İsrail’e attığı her roket hedefine ulaşmıyor. Gazze Şeridi’ne düşen Hamas’a yüzlerce roketin bazıları elektrik hatlarına düştü” denildi.

Paylaşımda, “Gazze’de 200’den fazla insan Hamas’ın roket saldırısı nedeniyle elektriksiz kaldı” ifadeleri yer aldı.

Hamas, Gazze’nin batısındaki hava saldırısına roketlerle karşılık verdi

Hamas’ın askeri kanadı İzzettin El Kassam Tugayları, İsrail’in Gazze Şeridi’nin batısındaki Şati mülteci kampına yönelik hava saldırısına karşılık olarak Aşdod ve Beerşeba kentlerini roketlerle hedef aldı.

Al Jazeera: “Gazze’nin batısındaki mülteci kampını hedef alan İsrail saldırısında beşi çocuk yedi kişi hayatını kaybetti”

Al Jazeera kanalının ulaştığı kaynaklar, Gazze Şeridi’nin batısındaki Şati mülteci kampını hedef alan İsrail saldırısında hayatını kaybedenlerin 5’inin çocuk, 2’sinin kadın olduğu bilgisini verdi.

UNICEF: İsrail’in Gazze’ye yönelik bombardımanında 30’dan fazla okul hasar aldı

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’nun (UNICEF) Orta Doğu ve Kuzey Afrika Sözcüsü Juliette Touma, Sputnik’e yaptığı açıklamada, İsrail’e ait savaş uçaklarının yoğun bombardımanı neticesinde Gazze Şeridi’nde 30’dan fazla okulun hasar gördüğünü ve tamamının kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

“Bu kesinlikle çocukların eğitimini etkileyecek” diyen Touma, “Ve şimdilik, mevcut durum nedeniyle Gazze’de (hizmet veren) okul kalmadı” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER