A3 Haber

YKS’ye katılan öğrenci öksürdüğü için sınavdan çıkarıldı

YKS’ye katılan öğrenci öksürdüğü için sınavdan çıkarıldı

YKS’ye katılan öğrenci öksürdüğü için sınavdan çıkarıldı
Haziran 26
17:26 2021

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bugün Türkiye genelinde gerçekleşti. Birçok öğrenci yine geç kaldığı için sınav salonlarına alınmazken, İzmir’de ise bir öğrencinin sınav sırasında öksürdüğü için salondan çıkarıldığı iddia edildi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, testi pozitif veya temaslı olan öğrencilerin ayrı salon veya binada sınava alınacağını, pozitif veya temaslı gözetmenlerin ise görevinin iptal edileceğini açıklamıştı. İzmir’de Covid-19 testi pozitif çıkan ve diğer testi pozitif olan veya temaslı olan öğrencilerle, Karşıyaka’daki Emlakbank Süleyman Demirel Anadolu Lisesi’nde aynı sınıfta sınava giren bir öğrencinin sınavdan çıkarıldığı ileri sürüldü. Edinilen bilgiye göre sınav esnasında öksüren öğrencinin salondan çıkarılarak sınavının geçersiz sayıldığı belirtildi.

Birgün’de yer alan habere göre, sınavı geçersiz sayılan öğrenci yaptığı açıklamada, “Sınavın ilk 20 dakikasında yaklaşık 5 kere öksürdüm. Gözetmen hoca yanıma gelip elimde olmayan bir sebepten dolayı uyardı, öksürmem durmayınca da ‘Diğer öğrencilerin dikkatinin dağılmaması için seni çıkartmak zorundayım’ dedi ve sınavımı geçersiz saydı. İstediğim bölümü kazanamasam bile bunun yapamadığım için olmasını isterdim, böyle bir sebepten dolayı değil” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER