A3 Haber

Canlı yayında saldırı: Halk TV ekibinin Marmaris’te yayınını bastılar

Canlı yayında saldırı: Halk TV ekibinin Marmaris’te yayınını bastılar

Canlı yayında saldırı: Halk TV ekibinin Marmaris’te yayınını bastılar
Ağustos 06
01:28 2021

Halk TV’nin yangın gündemiyle Muğla İçmeler’de gerçekleştirdiği canlı yayına AKP taraftarı olduğu öğrenilen kişiler baskın yaptı. Gazetecileri tehdit eden Mert Topaloğlu, Bilal Topaloğlu, Şeyhmus Urebe, Sertan Yüce, Fatih Çoban adlı saldırganlar gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan dördü serbest bırakıldı, bir kişi mahkemeye sevk edildi. Daha sonra mahkemeye sevk edilen saldırgan da serbest bırakıldı.

Halk TV’nin orman yangınlarının sürdüğü Muğla Marmaris İçmeler’deki canlı yayını sırasında yayına girmeye çalışan bir grup, yayının kesilmesinin ardından ekibe müdahale etti. Canlı yayına bağlanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Marmaris Kaymakamı’nın kendisini arayarak saldırgan Sertan Yüce’nin gözaltına alındığını söylediğini duyurdu.

Halk TV’de yayımlanan Gökmen Karadağ ile Açıkça programı, yayınını Muğla Marmaris İçmeler’de gerçekleştiriyordu.

“Yanlış şeyler konuştuğunda engelleriz”

Gazeteci Murat Ağırel, sosyal medya hesabından müdahalenin videosunu paylaşarak “Halk TV yayını bastılar ve ‘Yanlış şeyler konuştuğunda engelleriz’ diyerek yayın ekibine saldırdılar” dedi. Yaşananlara dair devam eden yayında konuşan Salim Şen “Gelinen noktada şiddetle cebirle ortadan muhalifler kaldırmaya çalışılıyor. Burada yaşanan şey ülkenin atmosferinin geldiği noktadır” dedi.

İsmail Saymaz da “Burayı basanların yanan ormanlarını savunduğumuz için yayınımız basıldı. Yazıklar olsun” dedi. Saymaz, saldırganlardan birinin AKP bağlantısı olduğunu söyledi. Murat Ağırel ise “Buradaki insanlar bu tehditlere karşı boyun eğecek insanlar değil. Yarın da buradayız. Biz kamu kaynaklarının nasıl yağmalandığını anlatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Mehmet Ağar ile fotoğrafı çıktı

Öte yandan Halk TV canlı yayınını basan saldırganlardan Sertan Yüce’nin, Mehmet Ağar ile fotoğrafı ortaya çıktı. Yayının ardından Halk TV Programcısı Gökmen Karadağ, Salim Şen, Murat Ağırel ve İsmail Saymaz ile birlikte şikayetçi oldular.

Yayını basan ve isimleri Mert Topaloğlu, Bilal Topaloğlu, Şeyhmus Urebe, Sertan Yüce, Fatih Çoban olduğu öğrenilen 5 kişi gözaltına alındı. Gazeteci Murat Ağırel’in sosyal medya hesabından paylaştığı bilgiye göre, saldırganlar, “Bize saldırı oldu, asıl biz şikayetçiyiz” diyerek darp raporu da aldı.

Saldırganlardan dördü serbest bırakıldı

Halk TV’nin Marmaris İçmeler’de canlı olarak gerçekleştirdiği ve orman yangınlarının ele alındığı yayının basılması olayında gözaltına alınan beş saldırgandan dördü serbest bırakılırken, bir kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mert Topaloğlu, Bilal Topaloğlu, Şeyhmus Urebe, Sertan Yüce, Fatih Çoban saldırının ardından gözaltına alınmıştı. Dört kişi serbest bırakılırken, şişeyle saldıran Mert Topaloğlu tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Ancak Topaloğlu da savcılıktan serbest bırakıldı.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER