A3 Haber

Suriyeli askeri kaynak konuştu: İdlib savaşı yaklaştı, Suriye ordusu hazırlıklarını bitirdi

Suriyeli askeri kaynak konuştu: İdlib savaşı yaklaştı, Suriye ordusu hazırlıklarını bitirdi

Suriyeli askeri kaynak konuştu: İdlib savaşı yaklaştı, Suriye ordusu hazırlıklarını bitirdi
Ekim 05
12:32 2021

Lübnan Al-Akhbar gazetesinin Suriyeli askeri kaynaklara dayandırdığı haberde,  İdlib savaşının yaklaştığını ve Suriye ordusunun hazırlıklarını bitirdiği belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Soçi’deki zirvesinin üzerinden beş gün geçti. İki saat süren toplantıda İdlip’in de konuşulduğu iddia edilirken zirve sonrasında herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

Soçi’deki zirveden önce İdlib’te geniş bir alanı hedef alarak hava saldırıları gerçekleştiren Rusya, zirveden sonra da İdlib’teki silahlı grupları yoğun bir şekilde vurdu. Rusya ve Suriye ordusu, özellikle Nusra’nın (HTŞ) bulunduğu Cebel Zaviye bölgesine odaklanıyor.

marbutahaber.com’un aktardığı habere göre Lübnan Al-Akhbar gazetesine konuşan Suriyeli saha kaynağı, Suriye ordusunun, Cebel Zaviye’ye yönelik muhtemel kara harekatına hızlıca başlayacak şekilde bölgenin etrafında konuşlandığını ve hazır bir şekilde beklediğini söyledi.

İdlib savaşına doğru…

Suriyeli kaynak İdlib savaşının yaklaştığını söylerken, operasyonun ayrıntıları, hedefleri ve kapsam alanı ile ilgili detay vermekten kaçındı.

Aynı kaynak, Suriye ordusu güçlerinin, operasyon emri verilir verilmez harekata geçmeye hazır bir şekilde konuşlandığını aktardı.

Sosyal medyada paylaşılan bazı videolara göre Suriye ordusunun saha komutanlarından Suheyl Hasan da İdlib kentinde bulunuyor. Suheyl Hasan’ın yaptığı bir konuşmada “İdlib’i teröristlerden kurtarmak görevimiz, İdlib’i kurtarmak ana hedefimiz” şeklindeki ifadeleri dikkat çekti.

Bu sırada Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye ordusunun konuşlandığı Cebel Zaviye yakınlarında yeni bir askeri üs inşa ederek bölgeye zırhlı araç ve ağır top takviyesinde bulundu.

Lübnan Al-Akhbar gazetesine göre TSK’nın İdlip’teki toplam gözlem noktası/konuşlanma noktası 79’a yükseldi.

Kaynak: Marbuta 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER