A3 Haber

Para karşılığında başkalarının adına aşı olan kişi yakalandı: Bir günde 10 doz aşı yaptırmış

Para karşılığında başkalarının adına aşı olan kişi yakalandı: Bir günde 10 doz aşı yaptırmış

Para karşılığında başkalarının adına aşı olan kişi yakalandı: Bir günde 10 doz aşı yaptırmış
Aralık 12
12:00 2021

Yeni Zelanda’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı olmayı reddeden kişilerin yerine, para karşılığında günde 10 kez doz aşı yaptıran şahıs hakkında soruşturma başlatıldı.

Koronavirüs aşılama kampanyaları devam ederken, Yeni Zelanda’da şaşırtan bir gelişme yaşandı. Ülkede birkaç aşı merkezini ziyaret eden kişi, çok sayıda aşı yaptırarak para almayı hedefledi. Söz konusu adamın, bir gün içinde 10 doz koronavirüs aşısı olduğu ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı, olayı incelemek için harekete geçti.

Yeni Zelanda basınından Stuff’ta yer alan haberde, Bakanlığın durumun farkında olduğu belirtildi. “Bu konuyu çok ciddiye alıyoruz ve endişeliyiz. Kurumlarla çalışıyoruz.” denildi.

Başkalarının adını kullandı

Açıklamanın devamında, “Önerilenden daha fazla aşı dozu almış birini tanıyorsanız, onların mümkün olan en kısa sürede klinik tavsiye almaları gerekiyor.” ifadesi kullanıldı. Bakanlık, olayın nerede gerçekleştiğine dair açıklama yapmazken, Yeni Zelandalının başkalarının adıyla hareket ettiği düşünülüyor.

Aşı uzmanı Helen Petousis-Harris, bir günde 10 doz aşı yaptıran kişinin, güçlü bağışıklıktan dolayı halsiz hissedebileceğini belirtti.

“Çok sayıda aşı yaptırmanın güvenliğine dair veri yok”

Auckland Üniversitesi Profesörü Nikki Turner, bir günde bu kadar çok aşı almanın güvenliğine dair hiçbir verinin bulunmadığını söyledi.

Turner, “Kullanmakta olduğumuz Comirnaty aşısı, iyi bir bağışıklık tepkisi vermek için doğru miktarın ne olduğunu belirleyen erken klinik verilere dayanarak tasarlanmıştır. Birinin bu miktarda aşıyla ne gibi yan etkilere sahip olacağına dair hiçbir kanıtımız yok.” dedi.

Turner, “Bu yapılan, güvenli değil ve o kişiyi riske atıyor.” diye ekledi.

Öte yandan Yeni Zelanda polisinin, insanların başkalarının kimliklerini kullanabileceği ve onlar adına koronavirüs aşısı yaptırabileceği konusunda daha önce uyarıldığı kaydedildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER