A3 Haber

Erdoğan’dan faiz ve enflasyon mesajı: Halkımı ezdirmeyeceğim

Erdoğan’dan faiz ve enflasyon mesajı: Halkımı ezdirmeyeceğim

Erdoğan’dan faiz ve enflasyon mesajı: Halkımı ezdirmeyeceğim
Aralık 19
17:47 2021

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faiz ve enflasyona ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ” En kısa zamanda enflasyon aşağıya inmeye başlayacak. Ben halkımı faize ezdirmeyeceğim” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarında faize karşı olduğunu bir kez daha vurgulayan Erdoğan, “Yolumuza devam edeceğiz, enflasyonu da düşüreceğiz” dedi.

“Halkımı faize ezdirmeyeceğim”

Erdoğan devamında şunları söyledi:

  • Gerçekten ekonomik kurtuluş savaşı mücadelemizi başarılı bir şekilde sürdürüyoruz. Biz asgari ücret açıklaması yaptık. Bu asgari ücret açıklaması son 50 yılın en önemli artışının, yüzde 50 gibi bir artışın olduğu bir açıklamadır. Ayrıca gelir vergisi ve damga asgari ücretten soyutlanmıştır.
  • Halkımız bunu anlıyor. Açıkladığımız 4 bin 250 lira ile halkımız inanıyorum ki iktidarın ne denli halkının yanında olduğunu böylece görmüş oldu. Bir diğer açıklanan karar daha var. O da faizin özellikle yüz baz puan tekrar düşürülmüş olması. Tabii muhalefet ve malum çevreler bizim faizdeki bu tür kararlılığımızı asla kabullenemiyorlar.
  • Ama ben de Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olarak faize karşı olduğumu bu göreve geldiğimden beri hep söyledim. Çünkü faiz zengini daha zengin yapar, fakiri daha fakir yapar. Eninde sonunda biz bu enflasyonu göreve geldiğimde nasıl düşürdüysek, o zaman 4 puana kadar indirdik, yine düşüreceğiz.
  • Ama ben vatandaşımı faize ezdirmeyeceğim. Bakın bugün Amerika enflasyonda çok ciddi bir sıkıntının içerisinde. Avrupa aynı şeklide ciddi bir sıkıntının içinde. Türkiye’de de faizciler ne yazık ki bu işi savunmanın gayreti içerisinde. Ben de diyorum ki biz kararlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz ve milletimizi faize ezdirmeyeceğiz. İnşallah en kısa zamanda da enflasyon aşağı inmeye başlayacak. Çünkü faiz sebep, enflasyon neticedir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER