A3 Haber

Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Genel Sekreteri Zas yarın Kazakistan’a gidiyor

Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Genel Sekreteri Zas yarın Kazakistan’a gidiyor

Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Genel Sekreteri Zas yarın Kazakistan’a gidiyor
Ocak 10
19:51 2022

Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Genel Sekreteri Stanislav Zas, 11 Ocak’ta Kazakistan’ı ziyaret edeceğini belirtti.

Stanislav Zas, KGAÖ Kolektif Güvenlik Konseyi’nin acil toplantısında, “Kazakistan Devlet Başkanı’nın ve Kolektif Güvenlik Konseyi Başkanı’nın onayıyla durumu yerinde incelemek, barış gücü komutanı ve Kazakistan yönetimiyle görüşmek için yarın Kazakistan’a uçuyorum” açıklamasında bulundu.

Kazakistan Savunma Bakanlığı’ndan bir kaynak, Sputnik’e yaptığı açıklamada, Genel Sekreter’in, protesto gösterilerinin ve silahlı çatışmaların büyük kısmının yaşandığı Almatı şehrini ziyaret edeceğini bildirdi.

Kaynak, “KGAÖ Genel Sekreteri Stanislav Zas, iş ziyareti sırasında ülkenin üst düzey askeri yönetimiyle görüşecek, onlardan ülkedeki son durumla ilgili bilgi alacak, KGAÖ Barış Gücü birliğinin faaliyetini inceleyecek. Ayrıca KGAÖ Barış Gücü Komutanı Andrey Serdyukov ile görüşme planlanıyor” dedi.

“Barış Gücü askerleri Nursultan ve Almatı’da görev yapıyor”

Zas, KGAÖ Kolektif Güvenlik Konseyi’nin acil toplantısında, “Kolektif Barış Gücü birlikleri Nursultan ve Almatı şehirleri ile Almatı Bölgesi’nde. Komuta merkezi, Almatı şehrindeki Kara Kuvvetleri Harp Enstitüsü’nde yerleştirildi” açıklamasını yaptı.

KGAÖ birliklerini konuşlandırma çalışmalarının dün tamamlandığını söyleyen Genel Sekreter, “Rusya Hava ve Uzay Kuvvetleri’ne ait 4 uçakla 108 sefer gerçekleştirildi. Malzeme yönetimi, asker gönderen ülkeler tarafından ve ikili ya da çok taraflı anlaşmalara uygun biçimde sağlanıyor” ifadesini kullandı.

KGAÖ birliklerinin, Kazakistan yönetimiyle birlikte hazırlanan operasyon planına uygun olarak, önemli askeri ve devlet tesislerine koruma ve sorumluluk bölgelerinde istikrarı sağlamaya yönelik çalışmalara başladığını kaydeden Zas, KGAÖ Kriz Yönetimi Merkezi’nde, Kazakistan’daki duruma ilişkin 24 saat enformasyon alışverişinin organize edildiğini anlattı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER