A3 Haber

Meclis önünde eylem yapan öğretmenlere polis saldırısı

Meclis önünde eylem yapan öğretmenlere polis saldırısı

Meclis önünde eylem yapan öğretmenlere polis saldırısı
Şubat 01
13:41 2022

Eğitim-İş, Öğretmenlik Meslek Kanun Teklifi’nin kabul edilmemesi talebiyle Meclis önüne gelerek eylem yaptı. Eğitimciler polis tarafından engellendi. Gelen tepkilerin ardından teklifin görüşülmesi yarına ertelendi.

Eğitim-İş Sendikası, TBMM Genel Kurulu’nda görüşmelerine başlanacak Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinin kabul edilmemesi yönünde çağrıda bulunmak için Meclis önüne geldi. Sendika üyelerinin, teklifin geri çekilmesini talep etmek için açıklama yapması çevik kuvvetlerle engellendi. Polis ekipleri, grubun önüne barikat oluşturunca tansiyon yükseldi.

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay’ın da aralarında bulunduğu eğitimcilere, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin de destek verdi. Grubun mücadelesi sık sık polis tarafından ‘Yapılan eylem kanuna aykırıdır. Lütfen eyleminize son veriniz’ anonslarıyla bölündü. Eğitimciler mücadelelerini sürdürerek basın açıklamalarını gerçekleştirdi.

Polis gazetecilere de saldırdı

Eylemi takip eden KRT TV ekibi, polisin sert müdahalesiyle karşılaştı. Gazetecileri engellemek isteyen polis, kameramanı ve yanındaki muhabire müdahale etti. Polisin engellemesi canlı yayında gerçekleşirken; Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) hesabından yapılan açıklamada olaya tepki gösterildi. Açıklamada, “Polis sahada işini yapan gazeteciye mâni olamaz. Gazetecilik engellenemez. Halkın haber alma hakkını çiğnemeyin” denildi.

Öğretmenlik Kanunu görüşmeleri ertelendi

Bugün görüşülmesi beklenen Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi gelen tepkiler üzerine ertelendi. Teklifin yarın görüşülmesi bekleniyor.

Ne olmuştu?

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası, (Eğitim Sen) Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinin teklifin görüşülmemesi dün bir basın açıklaması düzenlendi. Düzenlenen basın toplantısında teklife ortak bir tepki gösterildi. Açıklamada, sendikanın öğretmenler arasında başlattığı kampanyada üç günde 20 bin adet imza toplandığı ve bu imzaların Meclis’e sunulması için harekete geçileceği söylendi.

Sendika Genel Başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul, “Kanun teklifinde özel okullar ve kurslarda çalışan öğretmenlerin ekonomik ve sosyal haklarına ilişkin hiçbir düzenleme olmaması çok önemli bir sorundur. Ülkemizde bulunan bütün meslek kanunları, kamu-özel ayrımı yapmaksızın ilgili mesleğe ilişkin düzenlemeler içerirken Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinin sadece kamuda çalışan öğretmenlere yönelik sınırlı düzenlemeler içermesi kabul edilemez” dedi.

Sendika Başkanı, “Kanun teklifinin muhatabı olan eğitim emekçilerinin bilgisi ve önerileri dışında hazırlanan, onların temel haklarını ve taleplerini içermeyen Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi derhal geri çekilmelidir. Bir meslek kanunu hazırlanacaksa ‘Öğretmenlerin Statüsü Tavsiye Kararı’ temel alınmalı, sadece öğretmenlerin değil, tüm eğitim emekçilerin hakları ve taleplerini güvence alına alan yeni bir düzenleme yapılmalıdır” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER