A3 Haber

Süleyman Soylu: 2017’de kadın cinayeti sayısı 353’tü, bu sürekli azaldı

Süleyman Soylu: 2017’de kadın cinayeti sayısı 353’tü, bu sürekli azaldı

Süleyman Soylu: 2017’de kadın cinayeti sayısı 353’tü, bu sürekli azaldı
Şubat 02
12:53 2022

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddet İle Asayiş Suçlarıyla Mücadele Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, “2017’de kadın cinayeti sayısı 353’tü bu sürekli azaldı. Nüfus artsa da 353 seviyesinin altında kaldı” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddet İle Asayiş Suçlarıyla Mücadele Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Congresium Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Soylu’nun yanı sıra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık katıldı.

Üç bakanın katıldığı toplantıda, aile içi ve kadına karşı şiddette atılan adımlar ve bu konuda yapılan asayiş uygulamaları değerlendirildi.

Soylu burada yaptığı açıklamada, “2017’de kadın cinayeti sayısı 353’tü bu sürekli azaldı” iddiasında bulundu.

EuroStat verilerini ele alarak istatistik paylaşan Soylu, “Avrupa’da kasıtlı cinayet başlığı 2008 yılından beri en düşük değerine 2019’da ulaştı. Fakat aynı Avrupa Birliği’nde aynı 2019 yılında cinsel şiddet suçları 2003’ten beri en yüksek değerine ulaştı. Keza 2010-2019 yılları arasında Almanya’da yüz bin nüfus başına kasten öldürme suçu yüzde 27 azaldı ama tecavüz suçu yüzde 22 arttı. Aynı periyotta Fransa’da yine yüz bin nüfus başına hırsızlık yüzde 28 azaldı, tecavüz suçu yüzde 128, cinsel saldırı suçu yüzde 138 arttı. Yani dünya, bir tarafa doğru evrilmeye başladı” diye konuştu.

“Kadına şiddete yönelik cezalar net bir şekilde tespit edildi”

Aile içi ve kadına şiddet ile mücadele konusunda AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2002 sonrasında önemli adımlar atıldığını savunan Soylu, şunları söyledi:

“Ayrıca konu geniş bir vizyon ile ele alındı. Burada en temel ve sonraki adımlar için de sağlam bir zemin oluşturuldu. En önemli adım bana göre, 6284 sayılı Aile’nin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun olmuştur. Bu kanun ile aile içi ve kadına şiddete yönelik cezaları, yükümlülükler, sorumluluklar ve kavramlar net bir şekilde tespit edilmiştir. Bununla birlikte, mülki idare ve kolluk birimlerine bu konuda hem sorumluluklar hem de birtakım yetkiler sağlanmıştır. Yine bu kanunla kolluk birimlerimize gecikmesi sakıncalı bulunan hallerde koruyucu ve önleyici tedbir alabilme imkanı getirilmiştir.”

“Kadın cinayetleri azaldı”

“Meselenin her yönüyle ilgileniyoruz, her aracı kullanmaya çalışıyoruz” diyen Soylu, “Sürekli yeni çözümler üretmeye çalışıyoruz. Sonuç almak için de büyük bir gayret gösteriyoruz” dedi.

“Arkadaşlarımız 160 bin tehlikeye müdahale ettiler” diyen Soylu şu iddiada bulundu:

“2017’de kadın cinayeti sayısı 353’tü bu sürekli azaldı. Nüfus artsa da 353 seviyesinin altında kaldı. Biz rakamlarımız açısından da, kamuoyuna doğru bilgiler vermek açısından da doğru veri üzerinden, hedeflerimizi doğru bilgi üzerinden yönetmeliyiz anlayışındayız.”

“Bir kadının şiddet görmesine gönlümüz razı değil”

İhbarların daha kolay yapılabilmesi için yeni uygulamaların hayata geçirildiğini hatırlatan Bakan Soylu, şöyle devam etti:

“Bu konuda ne kadar adım atmak gerekiyorsa o kadar adım atılacaktır. Bir kadının şiddet görmesine, eziyet çekmesine, can güvenliğinden endişe etmesine gönlümüz de razı değil, sorumluluğumuz da buna imkan vermez. Buradaki samimi her gayrete, desteğe, istişareye kapımızın açık olduğunu ifade etmek isterim.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER