A3 Haber

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “israf sayfası” yayımda: Ankapark’ın maliyeti kalem kalem açıklandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “israf sayfası” yayımda: Ankapark’ın maliyeti kalem kalem açıklandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “israf sayfası” yayımda: Ankapark’ın maliyeti kalem kalem açıklandı
Şubat 03
16:44 2022

Ankara Büyükşehir Belediyesi, resmi internet sitesinde israf sayfasını yayına aldı. Ankapark için yapılan harcamaların toplam tutarı 801 milyon 288 bin 824 dolar olarak açıklandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, resmi internet sitesinde israf sayfasını yayına aldı. Sürekli güncelleneceği açıklanan sayfada ilk olarak geçmiş dönemde ihale edilen, işletilemeyen ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin geri almak için hukuki mücadelesini sürdürdüğü Ankapark için yapılan harcamalar kalem kalem yer aldı. Harcamaların toplam tutarı ise 801 milyon 288 bin 824 dolar olarak açıklandı. Sayfaya ABB resmi sitesi ana sayfasından ve ankara.bel.tr/index.php?cID=15253 linkinden ulaşılabiliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesinde ilk olarak Ankapark için yapılan harcamalar yayınlandı. Geçmiş dönemde ihale edilen, işletilemeyen ve ABB’nin geri almak için hukuki mücadelesini sürdürdüğü Ankapark için yapılan harcamaların toplam tutarı 801 milyon 288 bin 824 dolar olarak açıklandı.

Bu maliyet tutarına Ankapark dışında yapılan büyük ihalelerin toplam bedeli eklenmedi.

Sayfa sürekli güncellenecek

Ankara Büyükşehir Belediyesinin yayınladığı israf sayfasında, sayfanın sürekli güncelleneceği ve yakında geçmiş dönemde yapılan eksik ve hatalı işlerin, dinozor heykellerinin, kapıların, ithal ağaçların, saatlerin, robotların, özelleştirmelerdeki usulsüzlüklerin ve daha birçok konunun yer alacağı bilgisi verildi.

Her geçen gün kamu zararı milyonlarca lira artan, sürekli hırsızlık vakalarının yaşandığı ve çürümeye terk edilen parkın Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devri konusundaki dava halen devam ediyor. Ankara 6’ıncı Sulh Hukuk Mahkemesi’nin bir sonraki duruşma gününü 28 Şubat 2022 olarak belirlediği Ankapark’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilmemesi, alanın tamamen sahipsiz kalmasına, kablo hırsızlığı ile diğer hırsızlık vakalarının artmasına ve zararın her geçen gün milyonlarca lira artmasına sebep oluyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin israf sayfasına ulaşmak için tıklayın

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER