A3 Haber

Çin’de 17,5 milyonluk şehir karantinaya giriyor: Apple da etkilenecek

Çin’de 17,5 milyonluk şehir karantinaya giriyor: Apple da etkilenecek

Çin’de 17,5 milyonluk şehir karantinaya giriyor: Apple da etkilenecek
Mart 14
10:10 2022

Çin’de Foxconn, Huawei ve Tencent gibi teknoloji şirketlerine ev sahipliği yapan 17,5 milyonluk Shenzhen şehri yükselen vakalar nedeniyle karantinaya alındı.

Çin’de koronavirüs vakalarının yükseliş kaydetmesi yeni karantina kararlarını beraberinde getirdi.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’nun açıklamasına göre Çin’de son 24 saatte 1807’si yurt içi kaynaklı 1938 Covid-19 vakası tespit edildi. Böylelikle ülkede günlük vaka sayısı iki yılı aşkın süre sonrasında en yüksek seviyeye ulaştı. Çin’de en son 16 Şubat 2020’de 2 bin 48 vaka kaydedilmişti.

Ülkede günlük vakaların neredeyse ikiye katlanmasıyla vaka sayısı 3 bin 400 seviyesine çıkarken ülkenin en önemli şehirlerinden biri olan Shenzhen için karantina kararı çıktı.

Şehirde üç aşamalı bir kapanma uygulanacak. Toplu taşımanın kapatılacağı şehirde hayati önemde olmayan sektörlerde de faaliyetler duracak.

17,5 milyon kişinin yaşadığı şehir Çin ekonomisinde teknoloji şirketlerinin toplandığı bir merkez olarak öne çıkıyor. Şehirde iPhone üreticisi Foxconn, Çinli teknoloji şirketi Huawei’in genel merkezi bulunuyor.

Karantina kararının ardından Foxconn bu bölgedeki üretimini durdurma kararı aldı. Şirket açıklamasında üretimi diğer tesislere kaydırarak tedarikteki aksamaların etkisini azaltacaklarını bildirdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER