A3 Haber

Rus devlet televizyonunda çalışandan “savaşa hayır” protestosu: Burada sana yalan söylüyorlar, inanma

Rus devlet televizyonunda çalışandan “savaşa hayır” protestosu: Burada sana yalan söylüyorlar, inanma

Rus devlet televizyonunda çalışandan “savaşa hayır” protestosu: Burada sana yalan söylüyorlar, inanma
Mart 15
11:05 2022

Rusya devlet televizyonunun çalışanı Marina Ovsyannikova, canlı yayın sırasında ekrana “Savaşa Hayır” yazılı dövizle çıktı. “Burada sana yalan söylüyorlar” diyen Ovsyannikova gözaltına alındı. Marina Ovsyannikova’nın avukatları, gözaltı sonrasında müvekkillerinden haber alamadıklarını açıkladı.

Ukrayna’yı işgal eden Rusya’da, bütün baskılara rağmen savaş karşıtı gösteriler de durmuyor.

Son olarak Rusya devlet televizyonunun Marina Ovsyannikova isimli çalışanı, haber yayını sırasında “Savaşa Hayır” yazılı bir dövizle canlı yayına çıkarak Ukrayna saldırısını protesto etti.

“Savaşa hayır. Savaşı durdurun. Propagandaya inanmayın. Burada size yalan söylüyorlar” yazılı döviz taşıyan eylemci kadın, ‘Savaşa hayır. Savaşı durdurun” diye bağırdı.

Eylem sırasında spiker de promtera bakarak haber okumayı sürdürdü.

Gözaltına alındı

Marina Ovsyannikova, eylemin ardından gözaltına alındı. Tass ajansına konuşan bir yetkili, Ovsyannikova hakkında “silahlı kuvvetleri itibarsızlaştırmaya” karşı bir yasa çerçevesinde suçlama getirilebileceğini söyledi.

Gözaltına alınan gazeteciden haber alınamıyor

Avukatları, protestonun ardından gözaltına alınan Ovsyannikova’nın ‘kayıp’ olduğunu açıkladı. BBC’ye konuşan avukat Anastasia Kostanova, müvekkilinin yerini tespit edemediklerini anlattı. Ovsyannikova’nın telefonuna kimsenin yanıt vermediğini ve tüm gece müvekkilini aradığını söyleyen avukat, “Bu, onu avukatlarından sakladıkları, yasal destekten mahrum bıraktıkları anlamına gelir. Görünüşe göre, çok zorlayıcı bir dava süreci hazırlamaya çalışıyorlar” dedi.

Ovsyannikova’nın bir diğer avukatı olduğunu söyleyen Pavel Çikov da, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Marina Ovsyannikova henüz bulunamadı. 12 saatten uzun süredir cezaevinde” ifadelerini kullandı.

Ovsyannikova, Rusya’nın Ukrayna’daki saldırılarından ‘işgal’ olarak söz etmeyi ve ‘yalan haber’ yaymayı yasaklayan yeni yasa çerçevesinde polis tarafından gözaltına alınmıştı. Avukat Çikov, bu yasa çerçevesinde en ağır cezanın 15 yıl olduğunu, Ovsyannikova’ya ise 30 ila 60 bin ruble arasında para cezası kesilmesini beklediklerini söyledi.

Ovsyannikova’nın protestosu sonrasında Facebook sayfasına dünya çapından farklı dillerde destek mesajı yağarken, Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov bugün yaptığı açıklamada eylemi ‘holiganlık’ olarak niteledi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER