A3 Haber

HDP’li Buldan’dan iktidara: Siz gidicisiniz, 2023’ü bile göremeyeceksiniz

HDP’li Buldan’dan iktidara: Siz gidicisiniz, 2023’ü bile göremeyeceksiniz

HDP’li Buldan’dan iktidara: Siz gidicisiniz, 2023’ü bile göremeyeceksiniz
Nisan 12
13:36 2022

Grup toplantısında iktidara seslenen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Sanki kendisi Aralık ayına kadar kalacakmış gibi konuşan bu maliye bakanına siz gidicisiniz, siz kalıcı değilsiniz. 2023’ü bile göremeyeceksiniz. Erken seçimle birlikte ülke yeni bir yönetimi seçecek” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ‘enflasyona’ ilişkin verdiği tarihlere dair konuşan Buldan, “İktidarın durumunu çok iyi özetleyen bir Maliye Bakanı var. 2021 Aralık ayında “Enflasyon şubatta düşecek” dedi. Şubat geldi dayandı, bu kez mart ve nisanda düşecek dedi, bırakın düşmeyi daha da artan bir enflasyonla karşı karşıya kaldığımızı söylemek isterim. Şimdi de Aralık ayını telaffuz etmeye başlayan bir maliye bakanı var. Sanki kendisi Aralık ayına kadar kalacakmış gibi konuşan bu maliye bakanına siz gidicisiniz, siz kalıcı değilsiniz. 2023’ü bile göremeyeceksiniz. Erken seçimle birlikte ülke yeni bir yönetimi seçecek” diye konuştu.

Satırbaşları şöyle:

  • Yaşam mücadelesinin, geçim mücadelesinin önüne geçtiği bir dönemi hep birlikte yaşıyoruz. Ekonomide yaşanan felaket öyle iktidarın iddia ettiği gibi geçici bir durum değildir. AKP-MHP kriz ittifakı iktidarda kaldığı sürece çöküş kalıcıdır.
  • Enflasyon, TÜİK’in hesap oyunlarına rağmen yüzde 62’ye dayandı ve her ay tırmanmaya da devam etmektedir. Kontrolü kaybeden bir iktidarla karşı karşıya olduğumuzu bu toplumun bilmesi gerekiyor. Sebebin bizzat kendileri olduğunu ifade ettik. Bugün bir kez daha altını çizmek isterim.
  • Kendileriyle mücadele edemeyeceklerine göre söyledikleri tüm laflar boştur. Bunların mücadelesi hak arayanlara karşıdır.
  • İktidarın durumunu çok iyi özetleyen bir Maliye Bakanı var. 2021 Aralık ayında “Enflasyon şubatta düşecek” dedi. Şubat geldi dayandı, bu kez mart ve nisanda düşecek dedi, bırakın düşmeyi daha da artan bir enflasyonla karşı karşıya kaldığımızı söylemek isterim. Şimdi de Aralık ayını telaffuz etmeye başlayan bir maliye bakanı var. Sanki kendisi Aralık ayına kadar kalacakmış gibi konuşan bu maliye bakanına siz gidicisiniz, siz kalıcı değilsiniz. 2023’ü bile göremeyeceksiniz. Erken seçimle birlikte ülke yeni bir yönetimi seçecek.

“Daha fazla batırmak için mi hazırlık yapıyorsunuz?”

  • Yeni Tarım Bakanına göre aç ve açıkta kimsenin olmadığı ifade ediliyor. İnsanların içine çıkmadıklarını biliyoruz. Kendi etraflarına bakınca tok insanları görür ve yapacağı açıklamada ancak bu kadar olur. Başka bir AKP yöneticisi çıkıyor ’19 yıldır hazırlık yapıyoruz’ diyorlar. Neyin hazırlığıdır bu? 19 yıldır bu ülkeyi batırmaktan başka, halklara zulümden başka bir şey yapmadınız. Daha fazla batırmak için mi hazırlık yapıyorsunuz?
  • Genel Başkanları çıktı çözüm üretmek yerine ‘Sabredeceğiz’ diyerek halka bir kez daha acı reçeteyi gösterdi. Bu ekonomi yönetimi, yalanlarla algıyı yönetmeye çalıştıklarının farkındayız. Enflasyon her ay düzenli olarak artıyor. Halka sabır diyenlere bakıyoruz kendileri deveyi hamuduyla yutmaya devam ediyorlar. Halka sabır tavsiye edenlerin bir gün çıkıp da ‘Beşli çeteye garanti ödemelerini durduruyoruz’ dediğini hiç görmedik.

“Zarar ettiğini söyledikleri Et ve Süt Kurumu’ndakilerin çift maaş aldıkları ortaya çıktı”

  • Zarar ettiğini söyledikleri Et ve Süt Kurumu’ndakilerin çift maaş aldıkları ortaya çıktı. Peki vatandaşın sofrasında bir gram etin olmadığını bilmiyorlar mı? Elbette biliyorlar. 80 yaşındaki emekliler ekmek parası için çalışırken bu beyefendiler çöreklendikleri kurumun etinden de sütünden de çifter maaşlarla faydalanmaya devam ediyorlar.
  • Halk bayat ekmeğe muhtaç edilirken son 6 ay içinde Millet Bahçeleri için yandaşa 1.4 milyar lira ödedikleri de ortaya çıktı. Halka sabredin diyen aynı zihniyetin saraydaki israfı bir gün kıstığına tanık olmadık. Durmak yok israfa devam diyorlar. Geçenlerde yine çalgılı, şenlikli, şatafatlı sahurlarının kamuoyuna yansıdığını gördük. İnsanların çöpten sebze-meyve atıkları topladığı bir ülkede yaşanan bu tabloyu bir kez daha buradan kınıyoruz. Torba yasalarla rant alanını büyütmeye devam ediyorlar.

“Öğrencilerin KYK borçları silinsin”

  • Gelin esnafa elektriği en az yüzde 70 indirimle verelim ve yandaş şirketler değil esnaflar kazansın. Çiftçiye gübreyi, mazotu, elektriği en az yüzde 70 indirimle verelim. Öğrencilerin KYK borçları silinsin, gençler en azından bir soluk alsın dedik. Bu çağrılarımızı bir kez daha hükümete söylüyoruz.
  • Halkı canından bezdirdiniz bunun farkındayız. İşçiyi, emekçiyi, kadını, genci canından bezdirdiniz. İnsanlarda yaşama sevinci bırakmadınız.
  • 2023’de yeni bir dönem kesinlikle başlayacak. AKP-MHP iktidarının tüm hukuksuzlukları ile hesaplaşma dönemi başlayacaktır. Parayı pul edenlerin pul olacağı, halkın alın terini sömürenlerin söneceği yeni bir dönem kesinlikle başlayacak. Toplumun tüm kesimleriyle birlikte hareket eden, umudu büyüten HDP ile bu yeni dönemi hep birlikte başlatacağız.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER