A3 Haber

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Koç: Halkımızı açlığa mahkum edenlerle sandıkta hesaplaşacağız

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Koç: Halkımızı açlığa mahkum edenlerle sandıkta hesaplaşacağız

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Koç: Halkımızı açlığa mahkum edenlerle sandıkta hesaplaşacağız
Nisan 29
16:13 2022

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı M. Serdar Koç, “ 4 bin 253 lira olan asgari ücretin yüksek olduğunu iddia edenler şunu bilmelidir ki, insanlarımızı açlığa, yoksulluğa mahkum edenleri hep birlikte göndereceğiz” dedi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı M. Serdar Koç, yurttaşların çektiği ekonomik sıkıntılarla ilgili hükümeti eleştirdi.  Çalışanların, emeklilerin, öğrencilerin; işsizlerin, ülkede yok sayılan milyonlarca kişinin büyük bir yoksulluğa itildiğini hatırlatan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç, şunları söyledi:

  • “Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 6 bin 170 lira dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı ise 18 bin 474 lira oldu. Asgari ücretle çalışan bir bekarın “insana yakışır şekilde” yaşaması için bin 927 liraya daha ihtiyacı var. Şu anda asgari ücretin 6 bin 170 lira olması gerekiyor. 1 Mayıs bizlerin bu iktidardan kurtulmamız için önemli bir dayanışma gerekçesi olmasını istiyoruz.”
    Hukuk tanımaz iktidar
  • Türkiye’de ekonominin çökertilmesinin yanı sıra, insan hakları ihlalleri; hukuk sisteminin çökertilmesi, iktidar yandaşlarının zengin edilmesi, kamu kaynaklarının yok edilmesi Türkiye’yi uluslar arası alanda da tartışılır hale getirdi.
  • Toplumda büyük bir çöküntüye neden olan Cumhur ittifakını yapılacak ilk seçimde göndereceğiz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun halkımızın çektiği sıkıntılara ortak olması, bunları cesaretle dile getirmesi, muhalefet partileri ile birlikte ülkenin karanlıktan çıkarılması için verdiği büyük çaba ve emek bizlere yol gösterici olacaktır. Millet ittifakı Türkiye’yi ekonomik çöküntüden kurtaracağı gibi, yeniden itibarını kazanmış, Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş ve gelişmiş bir ülke olması yönündeki yolundan ilerleyecektir. Eğitilmiş bireyleri ile üretken bir Türkiye bizim tek kurtuluş yolumuzdur. Tüm bunları büyük bir dayanışma ile yapacağımızı biliyorum. Bu vesile ile tüm halkımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER