A3 Haber

Roland Garros’ta iklim eylemi: Sahaya atlayan aktivist kendini fileye bağladı

Roland Garros’ta iklim eylemi: Sahaya atlayan aktivist kendini fileye bağladı

Roland Garros’ta iklim eylemi: Sahaya atlayan aktivist kendini fileye bağladı
Haziran 03
23:09 2022

Fransa Açık yarı finalinde Casper Ruud-Marin Cilic maçının üçüncü setinde bir protestocu kendisini fileye kitledi. Korta giren eylemcinin aslında çevreci bir aktivist olduğu ve tişörtünün önünde “1028 günümüz kaldı” yazdığı görüldü.

A3 Haber Merkezi | Roland Garros erkekler yarı finalinde bir iklim aktivisti kendini fileye bağladı. Sahaya atlayarak kendini fileye bağlayan aktivistin üzerinde “1028 günümüz kaldı” yazılı tshirtün olduğu dikkat çekti. Sosyal medyada konu hakkında yorum yapan bir kullanıcı, “Bilim insanlarına göre 2025 senesi, iklim felaketini önlemek için karbon emisyonlarını azaltması ve diğer önlemler için son tarih. Bu yüzden protestocu 1028 gün kaldığını belirten tişört giymiş” ifadelerine yer verdi. 

22 yaşındaki eylemci Alizee’nin paylaştığı site linkinde “2022’deyiz ve gerçekle yüzleşmenin zamanı geldi, politikacıların bizi gönderdiği dünya, Roland Garros’un artık var olamayacağı bir dünya. Bugün sahaya girdim çünkü iklim acil durumu karşısında artık hiçbir şey yapmama riskini alamam” ifadeleri yer aldı. 

Premier Lig’de bir taraftar da kendini direğe bağlamıştı

İngiltere Premier Ligi’nde Everton’un, Newcastle United’ı ağırladığı karşılaşmanın 50. dakikasında bir taraftar sahaya atladı ve kendisini plastik kelepçeyle kale direğine bağladı.

Saha içine güvenlik güçleri girerken, taraftar ancak 9 dakika sonra kurtarılabildi. Sahaya atlayan taraftarın aslında çevreci bir aktivist olduğu ve tişörtünün hemen arkasında ‘Just Stop Oil’ yazdığı görüldü.

Bu anlar gündem olurken, karşılaşma 59. dakikada kaldığı yerden devam etti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER