A3 Haber

Diyarbakır’da gözaltında tutulan 20 gazeteciden 10’u tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi

Diyarbakır’da gözaltında tutulan 20 gazeteciden 10’u tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi

Diyarbakır’da gözaltında tutulan 20 gazeteciden 10’u tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi
Haziran 15
19:25 2022

Diyarbakır’da 8 gündür gözaltında bulunan 20’si gazeteci 22 kişi emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi. Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği’nin aktardığına göre, savcı ifadesini aldığı 10 gazeteci için tutuklama talep etti.

Diyarbakır’da 8 Haziran’da evlere ve basın yayın kuruluşlarına yapılan baskınlarda gözaltına alınan 20’si gazeteci 22 kişi adliyeye sevk edildi. Sekiz gündür gözaltında tutulan gazetecilerin savcılık ifadeleri alınmaya başlandı.

T24’ün Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği’nden aldığı bilgiye göre, savcı ifadesini aldığı gazeteciler Safiye Alagaş, Aziz Oruç, Elif Üngür, Gülşen Koçuk, Esmer Tunç, Ömer Çelik, Neşe Toprak, Serdar Altan, Mehmet Ali Ertaş ve Mehmet Şahin için tutuklama talep etti.

Savcı tutuklama istedi

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Savcılıkta ilk olarak ifadeleri alınan Jinnews Müdürü Safiye Alagaş ile Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Aziz Oruç, gazeteciler Mehmet Ali Ertaş ve Mehmet Şahin tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Gülşen Koçuk serbest bırakıldı.

Savcı diğer gazetecilerin ifadeleri alınmaya devam ediliyor.

Gözaltında tutulan 20’si gazeteci 22 kişinin isimleri şöyle:

  • Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan, Xwebûn Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Ali Ertaş, JİNNEWS Müdürü Safiye Alagaş, JINNEWS editörü Gülşen Koçuk, Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Aziz Oruç, gazeteciler Ömer Çelik, Suat Doğuhan, Ramazan Geciken, Esmer Tunç, Neşe Toprak, Zeynel Abidin Bulut, Mazlum Doğan Güler, Mehmet Şahin, Elif Üngür, İbrahim Koyuncu, Remziye Temel, Mehmet Yalçın, Abdurrahman Öncü, Lezgin Akdeniz ve Kadir Bayram ile Feynaz Koçuk ve İhsan Ergülen.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER