A3 Haber

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibi Ukrayna’dan

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibi Ukrayna’dan

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibi Ukrayna’dan
Haziran 15
14:03 2022

Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu kura çekimi tamamlandı. Fenerbahçe’nin bu turdaki rakibi Ukrayna Ligi temsilcisi Dinamo Kiev oldu.

Türkiye’de sezonu ikinci sırada tamamlayan ve Şampiyonlar Ligi’ne 2. eleme turundan katılmaya hak kazanan Fenerbahçe’nin rakibi belli oldu. İsviçre’nin Nyon kentinde gerçekleştirilen kura çekiminde sarı-lacivertlilerin rakibi işgal altındaki Ukrayna’nın temsilcisi Dinamo Kiev oldu.

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en prestijli organizasyonu Şampiyonlar Ligi ve üç numaralı turnuvası UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde 2. ön eleme kura çekimi, bugün İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleştirildi. Devler Ligi’ne 2. eleme turundan katılacak olan Fenerbahçe, Ukrayna Ligi ekiplerinden Dinamo Kiev ile eşleşti. Fenerbahçe ile Dinamo Kiev arasında ilk maç 19-20 Temmuz tarihinde Polonya’da oynanacak. Rövanş mücadelesi ise 26-27 Temmuz tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek.

Dinamo Kiev’de tanıdık yüz: Lucescu… 

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması sonrası ülkede lig yarıda kalmıştı. Federasyon, puan tablosunun o anki haliyle sezonu bitmiş kabul etti. Lig tescil edildiği sırada puan tablosunun ikinci sırasında yer alan Dinamo Kiev, birçok oyuncusunu kiralık olrak göndermişti. Mavi-beyazlıların kiralık olarak gönderdiği isimler takıma katılırken, Ukrayna ekibi, iç saha maçlarını Polonya’da oynayacak.

Dinamo Kiev’in başında ise tanıdık bir isim bulunuyor. Son olarak Türkiye’de A Milli Futbol Takımı antrenörlüğü görevini yapan Mircea Lucescu, Dinamo Kiev’in hocası olarak takımının başında duruyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER